Vraag

Carriereswitch naar de zorg

Ik ben een vrouw van 49 jaar, en inmiddels zo'n 25 jaar werkzaam als secretaresse bij verschillende bedrijven, waarvan de afgelopen 12 jaar bij een accountantskantoor. Ik wil ontzettend graag de switch naar de zorg maken, al zullen sommigen mij voor gek verklaren. Echter vind ik het werken op kantoor helemaal niet meer leuk, het geeft absoluut geen voldoening meer. Ik vind het tegelijkertijd doodeng; (veel) minder salaris, vind ik niet het ergste, zo lang ik maar mijn hypotheek kan betalen. Daarnaast geen opleiding in de zorg, en ruim veertig plus. Ik zie mezelf echter niet de komende 15 (17) jaar nog op kantoor zitten, ik word er doodongelukkig van en omdat ik een absolute zorger ben, een harde werker die graag met mensen omgaat, overweeg ik nu eindelijk de sprong te wagen. Ik ben uiteraard bereid om een opleiding te gaan volgen als dit een opstap kan betekenen naar werk met meer betrokkenheid. Wie heeft dit aangedurfd in ongeveer dezelfde situatie en kan mij advies/tips geven?

07-11-2022 Vraag van Barbara

Hallo Barbara,
Wat goed dat je de stap durft te maken! Je weet heel goed wat je wilt en gaat je hart volgen, dat is nooit gek en het gaat lukken ook! Ik heb vorig jaar op mijn 49e de overstap gemaakt van Interim Manager met een dik uurtarief (waarin ik steeds meer mensen moest ontslaan) naar Loopbaanadviseur waarin ik mensen help ( weer) een leuke baan te vinden. Geeft zoveel voldoening ( maar nog niet zoveel geld...). Als je nog een baan hebt, zou ik daarnaast beginnen met het volgen van een relevante opleiding, want dat zal toch nodig zijn om een baan te vinden. De zorg gaat natuurlijk erg veranderen, dus kijk goed welke opleiding toekomst heeft. En over een paar jaar komt er een groot tekort in de zorg ( vooral ouderen, babyboomers komen eraan) , dus een goed moment om je voor te bereiden op een baan in de zorg!
Ik wil je natuurlijk graag helpen, mocht je in de buurt wonen. Ik wens je in elk geval heel veel succes en ga ervoor!
RIna Wijnia
De Fit Groep Loopbaanadvies
Haarlem

07-11-2022 Antwoord door Rina

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40