Vraag

Fysiotherapeut wil carriereswitch

Ik was eerst oefentherapeut Mensendieck, nu sinds 12 jaar fysiotherapeut, en ik ben helemaal klaar met het vak. De adm-methodische eisen zijn altijd hoger dan mogelijk is, en het typen gaat nog zéér veel toenemen, Patienten worden mondiger en willen van de pijn af - steeds minder geïnteresseerd in echte oorzaken en mechanismes. Ik ben 57 en moet nog 10 jaar - en denk dat ik het zo niet ga trekken. Kom elke avond vrij wanhopig thuis. Bang dat ik een patient een keer het raam uitgooi (nou ja). Ik snak echt naar ander werk. Niet meer met "pijn". Eigenlijk niet eens meer in de dienstverlening. Maar wat er dan nog mogelijk is, kan ik niet bedenken. Ik ben teamworker en weet veel over lijf, sociaal, psyche en gezondheid. Ik zou dat toch op een andere manier moeten kunnen gebruiken? Maar ik zie de aanzwengelaar absoluut niet.

07-11-2022 Vraag van Joost

Beste Joost,
Jouw meest nijpende probleem is volgens mij de stress die het werk met zich meebrengt. Wat met stress is het lastig om creatief te denken, dus ook lastig om de mogelijkheden voor verbetering te zien. Laat staan dat je alternatieven kunt zien.
Mijn advies is derhalve dat je om te beginnen veel tijd neemt voor ontspanning. Ontspanning na het werk, of misschien moet je zelfs tijdelijk minder gaan werken. daar kan een bedrijfsarts je goed over adviseren.
Daarnaast is het zinvol om met iemand te gaan praten die je kan helpen om out-of-the-box te denken. Zo kom je langzamerhand bij oplossingen.
Zo'n gesprekspartner is bijvoorbeeld een coach, een loopbaanadviseur of een bedrijfspsycholoog. Ik zou kijken bij welk aspect jij de meeste vragen hebt en daar de gesprekspartner op uitkiezen.

Ik wens je veel succes!

Wouter Vrooland

07-11-2022 Antwoord door Wouter

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Joost.
Patiënten uit het raam gooien is voor beiden niet een beste eerste stap naar verbetering :)
Ik kan je aanraden je ideale baan helder te krijgen. Hierdoor ga je weer motivatie voelen, en zie je weer perspectief voor de langere termijn. Vervolgens kan je daar stappen in bepalen om een nieuwe baan te vinden en/of een nieuwe invuling van je huidige baan. Ik ben overigens zelf ook Fysio geweest.
Mocht je hulp kunnen gebruiken in dit proces, dan help ik je hier graag mee.
Mijn loopbaancoaching bedrijf Zinvol Werk is gespecialiseerd op het achterhalen van wat je echt wilt, oftewel bij je inspiratie en motivatie komen zodat je kan doen wat je écht wilt.
Vriendelijke groet,
Carlos van den Idsert

07-11-2022 Antwoord door Carlos

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Joost,
Je weet in ieder geval goed wat je niet (meer) wilt en wat je op dit moment energie kost in je huidige werk. De meest belangrijke vraag voor jou is nu: maar wat wel? wat zijn mijn mogelijkheden, hoe kan ik weer plezier hebben in mijn werk? Want misschien ben je wel een kei in je vak, plezier en voldoening halen uit je werk is hard nodig om gemotiveerd te kunnen blijven werken.
Mijn advies is: ga eerst op zoek naar wat je intrinsieke motivatie is. Kijk eens terug op je leven tot nu toe en bedenk wat je tot nu toe met plezier en succes hebt gedaan. In die activiteiten uit je leven zit heel veel informatie over waar jij goed in bent, maar óók wat je voldoening geeft. Wat drijft jou, met welke onderwerpen werk je graag, welke vaardigheden zijn jouw kerntalenten, in welke rol werk jij het liefst? Met deze informatie kun je bekijken of jouw baan als fysiotherapeut nog op de één of andere manier passend te maken is, en zo niet, wat de ingrediënten voor ander werk moeten zijn dat wel passend is.
Ik help je graag met een uitgebreide motivatie-analyse. Ik weet niet waar je woont, maar ik kan je ook (deels) op afstand begeleiden. Als je wilt kun je vrijblijvend contact zoeken voor meer informatie of tips.

Met vriendelijke groet,
Jolanda Peyron
Loopbaan- en studiekeuzecoach
Natuurtalent loopbaancoaching en advies
www.natuur-talent.nl
Telefoon 06-48405752

07-11-2022 Antwoord door Jolanda

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Joost,
Kom een keer bij ons op kantoor een kop koffie drinken. We zitten in Kwadijk (dicht bij Purmerend). Je hebt een interessante en uitdagende case.!

Met vriendelijke groet,
Hyphen
Rolf Bredschneijder

07-11-2022 Antwoord door Rolf

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Joost,
'Moet nog 10 jaar' klinkt idd zwaar...
Wij halen graag het beste uit de mensen naar boven, ook 55 plussers.
Kijk eens op www.discover-freedom.org.
Tip: beoordeel als teamplayer alsjeblieft het boek niet op de kaft ;-)
Met vriendelijke groet,
Marcel van der Wiel

07-11-2022 Antwoord door Marcel

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40