Vraag

Na 25 jaar zorg moet ik op medisch advies ander werk zoeken...Maar wat?

Beste adviseur,
Ik heb 25 jaar gewerkt in de zorg als Ziekenverzorgende en 2 jaar als Doktersassistente op de polikliniek Interne geneeskunde, maar na klachten van nek en schouder ben ik in de ziektewet gekomen. Na herstel van operatie en een keuring van WIA mag ik nu weer aan het werk, maar geen zwaar fysiek werk, dus geen zorg meer. Volgens UWV kan ik nog heel veel andere dingen dus WIA is afgekeurd. Inmiddels ben ik in de WW en ik solliciteer al ruim 1/2 jaar op alles, maar krijg afwijzing na afwijzing ivm geen ervaring. Financieel zit het er na ruim 2 jaar op 70% van mijn basisinkomen (zonder ORT) niet in om zelf een omscholing te kunnen betalen en werkervaringsplaatsen zijn er heel weinig.
Ik zou graag advies krijgen wat ik het beste kan doen. Wie helpt bij?
Diny

07-11-2022 Vraag van Diny

Beste Diny,
Je schrijft dat je op 'alles' gesolliciteerd hebt, blijkbaar heb je voor jezelf nog geen richting bepaald en zijn je acties dus 'ongericht'. Op deze arbeidsmarkt verdwijn je dan gemakkelijk tussen beter gekwalificeerden want zoals je zegt, je hebt nog geen ervaring.
Je zou er bij gebaat zijn als je voor jezelf een keuze maakt welke richting en welk soort banen in deze nieuwe situatie het beste bij je passen. Misschien zijn er mogelijkheden waarbij je met een korte opleiding in combinatie met je lange werkervaring in de zorg een nieuwe carrière op kunt bouwen. Of kun je via vrijwilligerswerk of een stage ervaring opdoen en je CV daarmee versterken. In ieder geval kun je dan je acties 'richten' en is het ook voor anderen, bijvoorbeeld in je netwerk, duidelijker waar je naar op zoek bent en wat je te bieden hebt.
Om die nieuwe koers te zoeken kun je de hulp inroepen van een loopbaancoach of zelf aan de slag gaan met een van de vele zelfhulpboeken op dit gebied.

Veel succes gewenst met het vinden van je nieuwe koers en, natuurlijk, die baan die bij je past!

Met vriendelijke groet,

Wilma van der Laan
Castagne Career Support
http://castagne.nl

07-11-2022 Antwoord door Wilma

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Diny,
als ik zo je verhaal lees, val je tussen de wal en het schip.
aangezien je niet in de WIA bent gekomen, loopt een toekomstige werkgever risico van uitval, waarbij hij dan voor de kosten opdraait. Dat is dus een ernstige belemmering om weer aan het werk te komen.
verder denk ik dat je baat hebt bij een goed loopbaanadvies. afgewezen worden op grond van geen relevante werkervaring past bij het traditionele denken over solliciteren. aansluitend bij een vorige opmerking: nadenken over wat je het liefst zou willen doen om er vervolgens voor te zorgen dat ze belangstelling in je hebben om wie je als persoon bent. daarvoor moet je via een loopbaanonderzoek in beeld krijgen waar je kwaliteiten liggen en welke arbeidscultuur het beste bij je past.
hoe dit voor elkaar te krijgen? vraag het UWV om deze mogelijkheid of bel anders gerust even met me. van "je suf solliciteren" wordt je uiteindelijk alleen maar suf.
sterkte.

07-11-2022 Antwoord door H

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40