Vraag

Wat kan ik na een teleurstellend salarisvoorstel als tegenvoorstel doen?

Ik heb een vraag over salarisonderhandelingen.
Afgelopen oktober ben ik als copy-writer begonnen bij een reclamebureau. Omdat zij op dat moment niet de ruimte hadden mij in dienst te nemen en ik geen ervaring in dit vakgebied had (ik heb wel een HBO opleiding op het gebied van schrijven), ben ik als stagiaire aan de slag gegaan. Ik had op dat moment een uitkering en kreeg dus geen stagevergoeding. Nu zijn we een half jaar verder en heb ik begin maart een half jaar contract aangeboden gekregen, ingaande per 1 april. Het bijbehorende contract, en daarmee ook het salarisvoorstel, kreeg ik pas 1 april te zien. Het salarisvoorstel was 1500 bruto, voor een 40 urige werkweek (nog geen 20 euro meer dan het minimumloon), dit ging gepaard met de opmerking "dan hou je per maand toch een paar honderd euro meer over dan nu." Het gaat niet heel goed met het bedrijf, maar ik vind dit wel een heel erg mager voorstel. Ik ben dan ook erg geschrokken van dit aanbod en wil dan ook een tegenvoorstel doen. Is dit reeel? En wat kan ik vragen?

07-11-2022 Vraag van Rolf

Beste Rolf,
Ik kan me voorstellen dat dit een tegenvaller is. Je kan je het beste goed voorbereiden op een onderhandeling.
Heb je ook geschreven beoordelingen of funcioneringsgesprekken waaruit blijkt dat je van toegevoegde waarde bent? Ook vermeldingen per e-mail zijn goed. Maak een lijst van al je successen en bijdragen om te overtuigen dat je echt een volwaardig salaris waard bent.
Doe onderzoek naar wat het gemiddelde salaris is wat een copy writer van jouw niveau verdient ( Google en kijk naar bijvoorbeeld de sites van intermediar, salariskompas).
Ga een gesprek aan, mocht het niet mogelijk zijn om op dit moment een hoger salaris te krijgen maak dan de afspraak om een gesprek aan te gaan over salarisverhoging wanneer dit wel weer bespreekbaar zou zijn volgens het bedrijf.
Succes!

07-11-2022 Antwoord door Anita

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40