Vraag

Nulurencontract na faillisement

Ik ben ontslagen vanwege een faillissement. Van de curator en het UWV moest ik een maand doorwerken. Nu heb ik tijdens die maand een nieuw contract aangeboden gekregen, omdat er een doorstart is gemaakt. Ik vind het een waardeloos contract. De duur is slechts 10 weken (tot de einddatum van het vorige 6 maanden-contract) - en het is wederom een oproepcontract ofwel nulurencontract. Wat o.a. betekent dat je eerst 2 maanden gewerkt moet hebben, voordat je het salaris over de eerste maand ontvangt. Verder ben ik ziekgemeld. Kan ik problemen krijgen als ik het aangeboden oproepcontract niet teken? En maakt het nog iets uit dat ik ben ziekgemeld?"

07-11-2022 Vraag van Henk

Beste Henk,
Wat een apart verhaal. Even samenvatten: Je bent ontslagen. Vanuit de situatie van ontslag heb je een nieuw contract aangeboden gekregen. Je hebt het contract niet getekend, wat heel begrijpelijk is gezien de voorwaarden en uitbetaling van salaris.
Als je in de ziektewet zit moet je eerst beter zijn gemeld voordat je aan de slag kan gaan. Zolang je ziek bent krijg je een ziekte uitkering van het UWV.
Als je ontslagen bent moet je een WW uitkering aanvragen en heb je sollicitatieplicht en de plicht om beschikbaar te zijn om aangeboden arbeid te ervaren...Ja je kan dus problemen krijgen als je het contract niet tekent en men zou kunnen zeggen verwijtbaar werkloos. Een nul-uren contract is geen stabiele basis voor een inkomen en ik adviseer je om verder te solliciteren.
Succes met deze moeilijke situatie.

07-11-2022 Antwoord door Anita

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40