Vraag

Heb ik recht op een contract voor onbepaalde tijd?

Mijn werkgever kan mij geen contract geven voor onbepaalde tijd wegens bedrijfseconomische reden. In december heeft hij mij medegedeeld, dat hij mijn contract per 1 april niet zal verlengen wegens slechte bedrijfsresultaten. Nu in februari krijgen mijn collegae met terugwerkende kracht salarisverhoging. Er is zelfs een freelancer ingehuurd voor recruitment. Mijn beoordelingen zijn altijd positief geweest en er is nooit enige ontevredenheid naar mij geuit. Is mijn werkgever juridisch wel correct bezig of is hij mij verplicht een contract voor onbepaalde tijd aan te bieden?

07-11-2022 Vraag van Katja

Uw werkgever mag dit doen, maar er zijn restricties. Er is echter een restrictie: na 3 tijdelijke contracten mag er geen vierde tijdelijke contract worden aangeboden. Dit is wat de rijksoverheiod ervan zegt:
Uw tijdelijke contract gaat over in een vast contract in de volgende situaties:
Heeft u 3 tijdelijke arbeidscontracten gekregen die telkens direct (of binnen 3 maanden) na elkaar zijn afgesloten? Dan is het 4e arbeidscontract automatisch een vast contract .
Werkt u tijdens het 2e of volgende contract langer dan 36 maanden voor dezelfde werkgever? Dan krijgt u automatisch een vast contract. De periode tussen de voorgaande contracten mag maximaal 3 maanden zijn.
Ik hoop dat u hiermee verder kunt.
H. van Gerner
Joosten & Partners Loopbaandiensten
www.joostenpartners.nl

07-11-2022 Antwoord door Dinand

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40