Vraag

Onjuist arbeidsdeskundigen oordeel

Ik zit nu 2 jaar ziek thuis, door een arbeidsconflict zwaar overspannen en een schouder die maar niet hersteld doordat de stress vanuit het werk blijft. Diverse arsten, diagnoses, second opinions maar de arboarts durft niets hard te zeggen, de arbeidsdeskundige heeft zonder mij of de arboarts in te lichten een 2e oordeel gegeven en spreekt over een herstel en werk mogelijkheden terwijl ik alleen maar meer achteruit ga. Ik ben er achter gekomen door het versturen van de WIA aanvraag (ik was niet eens ziek gemeld!) en ik toch de gesloten envelop van de werkgever heb geopend,daarin het arbeidsdeskundige oordeel die onbekend was. werkgever wil het niet laten aanpassen,ook al adviseert de arbo arts het wel. Ik wordt verder onder druk gezet om te solliciteren op alles wat er is maar ik ben niet geschikt voor eigen werk of ander werk bij de werkgever (NS). Mijn leven is al 2 jaar een hel, mijn hele gezin gaat er aan onder door, ik heb een autistisch kind die door alle spanningen niet meer thuis te houden is, mijn dochter van 5 staat onder begeleiding omdat ze ernstige gedragsproblemen vertoont op school en thuis,mijn man zijn baan staat op de tocht door alle vrije dagen enzovoort. die hij moet nemen om mij te begeleiden(ik heb agorafobie, o.a.) volgende week moet ik naar het UWV voor de WIA-keuring maar ik ben als de dood dat het met een jaar wordt verlengt,ik en mijn gezin kunnen deze stress niet aan, er wordt me verteld dat ik geen ontslag kan nemen zolang het UWV niet heeft geoordeeld, ik zit helemaal klem en sta op het punt om niet alleen mijn baan van maar 16u p.wk te verliezen maar ook mijn kinderen,gezondheid en mijn man zijn baan. Alles wat door de NS betaald wordt(arbo,arbeidsdeskundige) liegt alles bij elkaar en de onafhankelijke deskundigen (artsen,psycholoog,fysio) en hun rapporten worden zomaar genegeerd, ik ben ten einde raad en ben als de dood dat het UWV een strafsanctie uitdeelt die ik prima vind voor de NS maar het houd ook in dat ik nog een jaar langer onder deze stress sta, kan ik niet gewoon ontslag nemen?of vragen aan het UWV of ze me mogen ontslaan? Ik heb nog nooit een uitkering of zoiets dergelijk gehad.

07-11-2022 Vraag van natacha

Hoi Natacha,
Ik zou ook eens kijken of je een vaststellingsovereenkomst kunt bedingen en of dit de weg is die je wilt volgen. Met zo'n overeenkomst neem jij afscheid van je werkgever en vice versa. Voordeel is dat je recht als werknemer recht hebt op een WW-uitkering. Dit is niet het geval als je zelf ontslag neemt.
Sterkte! Hartelijke groet, Yvonne Veenstra

07-11-2022 Antwoord door Yvonne

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40