Vraag

Loopbaanadvies nodig na hertstellen van burnout in basisonderwijs

Ben sinds 04-06-2013 ziek vanwege een burnout. Ik werk in het basisonderwijs. Mij is tot 2 keer toe de vraag gesteld: Wil je op deze school blijven werken, wil je in het onderwijs blijven werken of wil je misschien iets anders gaan doen? Ben hard aan het werk om te herstellen van mijn burnout. Ik werk op het moment 7 uur per dag therapeutisch. Ook ben ik mijn lichamelijke conditie weer aan het opbouwen. Het lijkt wel of ik elke keer wordt teruggeduwd in een put door opmerkingen zoals in mijn vraag beschreven. De passie voor het vak is verdwenen.
En ik weet ook niet of dit nog terugkomt. Ik weet ook niet of het goed is om deze zware beslissing zoals ik die beschreven heb in mijn vraag op dit moment te nemen, terwijl ik nog niet volledig hersteld ben. Werkgever gaf aan: WAO dat wil je toch niet. Maar geen baan lijkt me ook geen optie.
Wat kan ik doen?

07-11-2022 Vraag van Esther

Beste Esther,
Passie, dat is misschien wel het allerbelangrijkste en misschien zijn alle tekenen er wel dat je iets totaal anders zou moeten gaan doen? http://www.youtube.com/watch?v=GFdS4i9Hi1w.
Misschien kunnen wij helpen.
Met vriendelijke groet,
Marcel van der Wiel
OntdekVrijheid.nl

07-11-2022 Antwoord door Marcel

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Esther,
Mensen die in een burnout terecht zijn gekomen, neigen ernaar aan zichzelf te gaan werken. Mijn advies: niet doen! De oorzaak van een burnout ligt meestal in de combinatie van jou met jouw persoonlijkheid versus de situatie(s) waarin jij je bevindt. De oplossing zit niet in zelf te gaan veranderen. Onderzoek je situatie(s) en pas die aan!
Hartelijke groet
Peter van de Bunt

07-11-2022 Antwoord door Peter

Vond je dit antwoord nuttig?

Hallo Esther
Tijdens je reintegratieperiode na een burnout wordt je geconfronteerd met veel vragen over de inhoud van je werk, jezelf en je toekomst. Wat motiveert je in je werk? Wat juist niet? Welk werkrol en werkomgeving passen bij jou, zodat je weer met plezier én gezond kunt werken? Het zou kunnen dat je best prima op je plek zit. Ik heb veel mensen begeleid uit het onderwijs die na een burnout weer terecht zijn gekomen op hun eigen werkplek. Het kan ook zijn dat er kleine of grote aanpassingen nodig zijn in je werk en loopbaan, en dan is dit het moment om dit voor jezelf te onderzoeken en duidelijk te krijgen. Daarna kun je samen met je werkgever stappen bepalen hoe je weer gezond aan het werk komt, want daar gaat het om!
Ik ondersteun je graag een antwoord te vinden op de vraag hoe je weer gemotiveerd aan het werk kunt. Want je hebt zeker te weten veel waardevolle kwaliteiten!

Met vriendelijke groet,
Jolanda Peyron
Natuurtalent loopbaancoaching en advies
Den Bosch, tel. 06-48405752
www.natuur-talent.nl

07-11-2022 Antwoord door Jolanda

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40