Vraag

Overplaatsing naar andere stad en wijziging in functioneren

Ik tot nu toe werk 25 jaar met veel plezier voor het zelfde bedrijf en word nu zonder overleg plotseling verplaats naar een andere stad voor dezelfde werkgever en hetzelfde bedrijf (2 managers van he zelfde bedrijf worden ook gewisseld). Dit is wel 55 kilometer verder rijden totaal 110 per dag , reiskosten krijg ik wel vergoed de reistijd niet, mag dit? Ik heb dit 2 weken geleden gehoord, gisteren voor het eerst in 25 jaar op papier gekregen dat ik niet functioneer, nu word er ook verteld dat ze willen dat ik dit jaar moet starten met een zwaardere managerscursus, kunnen ze dit verplichten?
Wie heeft advies?
Mvg,
Maarten

07-11-2022 Vraag van Marten

Beste Maarten,
Het komt vaak voor dat medewerkers worden overgeplaatst. Het klinkt of je niet tevreden bent met de wijze waarop de communicatie over deze veranderingen zijn medegedeeld. De werkgever is niet meer verplicht om reiskosten te vergoeden en een reistijdvergoeding is ook niet verplicht. Je kan je contract of CAO er op nakijken, hoe het met jou destijds is overeengekomen.
Als je hebt medegedeeld gekregen dat je niet meer functioneert dan is het belangrijk dit signaal seriues te nemen en ervoor te zorgen dat je wel weer voldoet. Als er is gezegd dat je niet meer goed functioneerd en je hebt mogelijkheden aangeboden gekregen omdat ik verbeteren maar niet aangenomen dan is dit meestal een reden voor einde dienstverband. Leuker kan ik het niet maken.
Succes met alle veranderingen,
www.anitasmeding.nl

07-11-2022 Antwoord door Anita

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Maarten,
Misschien wordt het, ook na 25 jaar, tijd om eens naar iets anders te kijken, en misschien is het ook wel noodzakelijk om los te komen van het conventionele bedrijfsleven... http://www.youtube.com/watch?v=GFdS4i9Hi1w.
Misschien kunnen wij helpen.
Met vriendelijke groet,
Marcel van der Wiel
OntdekVrijheid.nl

07-11-2022 Antwoord door Marcel

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40