Vraag

Mag mijn werkgever mijn contract na 3 jaar van rechtswege beëindigen, of is gezien de mondelinge toezeggingen een vaste aanstelling reëel?

Ik heb na één jaarcontract een twee-jaarcontract gekregen dat 31 maart a.s. van rechtswege eindigt. In de advertentie stond aangegeven dat 'bij gebleken geschiktheid de mogelijkheid op vast dienstverband bestond'. Dit is ook bij het sollicitatie gesprek door de teamleider en een PZ medewerker mondeling bevestigt.
Na het 1e jaar hebben PZ en de toenmalige sector directeur dit, ondanks goede beoordelingen, het contract niet omgezet in onbepaalde tijd en kon ik kiezen uit verlenging met een tijdelijk contract van 1 of 2 jaar. In 2012 gekozen voor 2 jaar, met de mondelinge toezegging van de teamleider om dit contract wel om te zetten in een vast dienstverband voor onbepaalde tijd.
Verder staat in mijn laatste (wederom goede) beoordeling van 2-7-2013, ondertekent door de sector directeur, dat de teamleider zich zal inzetten om mijn tijdelijke aanstelling om te zetten in een vaste aanstelling per 1 april 2014.
Wegens een fusie aan het einde van dit jaar en bezuinigingen binnen de organisatie, heeft de algemeen directeur tijdens zijn nieuwjaarstoespraak aangegeven dat alle tijdelijke contracten niet verlengd worden.
Ik weet dat er binnen de organisatie voor mijn functie niemand beschikbaar is, er de komende jaren nog volop werk voor mij is en dat er voor de periode maart t/m september zelfs gevraagd is of ik op een andere afdeling werkzaamheden kan verrichten i.v.m. capaciteitsproblemen aldaar.

07-11-2022 Vraag van Rogier

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40