Vraag

Loopbaanadvies voor het opstellen van een stappenplan

Beste,
Ik ben momenteel werkzoekende. Heb de studie HBO Recht gevolgd en afgerond. Bleek achteraf niet de juiste keuze. Mijn passie ligt bij voeding en lichamelijke/geestelijke gezondheid. Ontvang nu een WW-uitkering en volg de 1-jarige leergang HBO Toegepaste Psychologie (eindigt in maart). Mijn vraag is: wat is nu een logisch stappenplan? Uiteindelijk doel: hulpverlener met kennis van voeding en geestelijke/lichamelijke gezondheid.
Anne

07-11-2022 Vraag van Anne

Beste Anne,
Jouw passie is één van de trends die we momenteel en voor de toekomst zien; gezond eten en leven. Op zich biedt dat genoeg kansen. Hulpverlener zijn met kennis van voeding en geestelijke/lichamelijke gezondheid, is echter erg algemeen en zeer breed. Bovendien zijn er reeds allerlei dienstverleners op dit gebied bezig, die mogelijk zelfs al meer gerichte opleiding en ervaring hebben dan jij. Ik raad je als eerste stap aan, te onderzoeken waar de behoefte ligt van de maatschappij, nu en in de toekomst en hoe jij daarop zou kunnen en willen inspelen. Je zou een 5-tal vacatureteksten die je aanspreken naast elkaar kunnen leggen en kijken wat eventuele aanvullende eisen zijn. Ook kun je op LinkedIn kijken wie nu het werk doen, dat jij graag zou willen doen. Benader en vraag hen om advies. Je zou ook al vast kunnen kijken of je als werknemer, maar in ieder geval als stagiair of vrijwilliger kunt meelopen met een hulpverlener die werkzaam is op het gebied van jouw passie (meester-gezel-relatie). Ga bloggen over de kennis die je al hebt, om zo je deskundigheid te tonen en ontwikkel je verder op dit gebied. Wanneer je dit alles opvolgt, ontvouwt zich vanzelf een stappenplan dat je naar de uitvoering van je passie zal leiden.
Veel succes en hartelijke groet,
Marianne Elken
www.elkentalent.nl
NOLOC-erkend

07-11-2022 Antwoord door Marianne

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Anne,
Weet niet of je al geholpen bent, maar gezondheid is bijna onze missie, al 35 jaar.
Waarom kijk niet eens naar iets 'nieuws'? Wat heb je te verliezen?
Met vriendelijke groet,
Marcel van der Wiel
www.ontdekvrijheid.nl

07-11-2022 Antwoord door Marcel

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40