Vraag

Heeft omscholing voor mij zin?

Ik ben een man van 43 jaar woonachtig in de regio Alkmaar.
Ik heb een diploma Hoger Laboratorium Onderwijs HLO richting moleculaire biologie.
Dit heb ik ongeveer 12 jaar geleden behaald maar intussen 7 jaar in het onderwijs gewerkt als docent Wiskunde, biologie en Nask (natuur/scheikunde) echter zonder bevoegdheid. De afgelopen 8 jaar was ik ondernemer (winkelier) en ik heb de zaak per 30 juni opgeheven vanwege een op handen zijnde transplantatie. Deze heb ik inmiddels gehad op 9 juni en ik vraag mij af wat ik binnen het half jaar vanaf heden kan gaan oppakken qua baan of opleiding.Ter verheldering: ik heb geen (middelbaar) onderwijs ambitie, mijn kennis op het gebied van moleculaire biologie is wat gedateerd maar ik vind het wel boeiend.
Ik vind contact of samenwerken met anderen in het werk erg belangrijk en motiverend.
Wat voor advies heeft u voor mij voor het vinden van een baan of (om)scholing? Hoe breng ik bij een potentiƫle werkgever over het voetlicht dat ik ben getransplanteerd maar dat hij weinig risico loopt door mij te contracteren?
Mijn belangstelling is oa wetenschappelijk maar breed. Communicatie is een kernwoord.

07-11-2022 Vraag van Michael

Beste Michael,

Gelukkig weet je al best aardig wat wel/niet pastt. Ik zou je adviseren om een loopbaanonderzoek te doen met aanvullende loopbaancoaching. Zij kunnen je helpen van stap A naar B.

Succes
Marion Eggink-Nijenhuis
www.2explore.nl
info@2explore.nl

07-11-2022 Antwoord door Marion

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Michael,
Omdat je zelf aangeeft nog steeds geboeid te zijn door moleculaire biologie, raad ik je eerst aan te onderzoeken welke ontwikkelingen daarin hebben plaatsgevonden en of jij daarin nog een rol wilt spelen. Zo ja, dan is het handig in het werkveld adviezen op te vragen over slimme vervolgstappen (aanvullende opleiding, nadere werkervaring opdoen e.d.) en deze desgewenst op te volgen. Kijk even of het interessant is je huidige netwerk in dit werkveld te actualiseren en ga in gesprek. Mogelijk is ook dat je een niche van de moleculaire biologie leuk vindt en daarin wellicht kan specialiseren. Mocht je over de rand van je vakgebied willen kijken, dan is het inderdaad effectief om je te laten bijstaan door een gecertificeerde (NOLOC/NOBCO) loopbaanprofessional, omdat deze je blik daarin verder kan verbreden. Je vindt deze professionals o.a. op de site van www.noloc.nl
Wat de transplantatie betreft, lijkt het erop dat je nu al de aanname doet dat werk-/opdrachtgevers hier negatief op zullen reageren. Het zal vooral neerkomen op hoe jouw mindset is over jouw transplantatie. Is deze positief dan kun jij een positief verhaal hierover brengen en zul je de ander juist kunnen overtuigen van de kracht ervan. Uiteindelijk gaat het om jouw intrinsieke motivatie, je competenties en jouw adaptief vermogen.
Veel succes en plezier op je ontdekkingstocht en hartelijke groet,
Marianne Elken
ElkenTalent Loopbaancoaching & Personeelsontwikkeling
www.elkentalent.nl
info@elkentalent.nl
06-15568720
Nieuwegein/IJsselstein

07-11-2022 Antwoord door Marianne

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40