Vraag

Ik wil van vakgebied wisselen. Nu binnenvaart met mbo3 opleiding. Hoe pak ik dat aan?

Ben nu 14 jaar actief in de binnenvaart, heb daar alle diploma`s voor. Door telkens met tegenzin te gaan werken en vaak van huis te zijn ben ik overspannen. Ziek geworden. Dat gaat nu beter, ben er voor mezelf achter dat ik beter van baan kan wisselen. Dit geeft veel stress omdat ik afhankelijk ben van een inkomen, thuis vrouw en kind. Heeft u tips of kunt u mij helpen met omscholen? Hoe pak ik dit verstandig aan?
Mvgr,
Leon

07-11-2022 Vraag van leon

Beste Leon, Goed om te lezen dat je al nagedacht hebt om van baan te veranderen. Door zelf te investeren in een loopbaanbegeleidingstraject kan je voor jezelf uitzoeken waar je talent en toegevoegde waarde ligt. Een andere optie is, als je een professionele HR afdeling is, is het aan te kaarten bij je huidige werkgever om te onderzoeken of zij open staan voor een ' van werk naar werk' traject. Daaraan gekoppeld kan wel een einddatum zijn dat je middels een vaststellingsovereenkomst uit dienst gaat. Misschien bespreekbaar omdat je al langdurig ziek bent geweest en zij wellicht ook inzien dat dit voor jou (en werkgever) een betere stap is. Probeer hier wel ruim de tijd voor te nemen, tenminste 6 maanden. Door actief te worden om stappen te zetten, ga je je al beter voelen. Een professionele loopbaanbegeleider helpt je met het maken van keuzes en het zoeken naar nieuwe loopbaanpaden. Daarna volgt de actie richting de arbeidsmarkt dat je actief gaat solliciteren. Door geschoold te worden in het sollicitatieproces anno nu, mits je een goede focus hebt, (wat wil je en wat voeg je toe?) en dit goed weet te presenteren (online,off-line), zal je uiteindelijk de kansen zien die de arbeidsmarkt je kan bieden. Ik hoop dat je hiermee iets verder kan. Heel veel succes!

07-11-2022 Antwoord door Dineke

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Leon,

Misschien is het tijd om te onderzoeken of je een loopbaanonderzoek zou willen doen. Dit geeft je inzicht in je kwaliteiten/talenten en mogelijkheden voor een nieuwe start met betrekking tot werken. Mogelijk omscholing of een andere aanpak. Zo kan je je oriƫnteren op nieuwe mogelijkheden, zo'n onderzoek helpt je om deze nog beter te ontdekken en er richting aan te geven.Hoe kom ik van waar ik nu sta naar een nieuwe baan waar ik met plezier ga werken en ga doen waar ik goed in ben.
Kijk voor meer info op onze website www.2explore.nl
Ik wens je heel veel succes met je verdere aanpak!
Marion Eggink-Nijenhuis
www.2explore.nl
info@2explore.nl

07-11-2022 Antwoord door Marion

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40