Vraag

Zou graag in mijn eigen vakgebied willen werken

In de grafische branche als grafisch ontwerper/ dtp-er of illustrator zou ik graag willen werken. Door gebrek aan werkervaring word ik steeds afgewezen.....uit pure wanhoop heb ik verschillende baantjes moeten aannemen om mijn vaste lasten te kunnen betalen. Ik heb onlangs mijn kennis en vaardigheden weer opgefrist door een DTP-opleiding te volgen. In 2012 heb ik mijn diploma behaald. Ik had al een HBO-diploma grafische vormgeving maar ik vind geen passende baan. Heb pogingen gedaan om eventueel een stage te lopen of vrijwilligerswerk aan te nemen om werkervaring op te bouwen. Maar helaas misschien ben ik te oud...41.
Wat kan ik doen om toch in mijn vakgebied aan de slag te komen?
Bedankt voor uw advies.
Femke

07-11-2022 Vraag van Femke

Beste Femke,

Is het misschien ook een mogelijkheid om als zelfstandige te gaan werken naast wat je nu al doet? Misschien kan een loopbaancoach je helpen om andere kanalen aan te boren en of een werkervaringsplek te vinden.
Ik hoop dat je hier iets mee kan en wens je heel veel succes en veel goede tips!
Hartelijke groet,

Marion Eggink-Nijenhuis
www.2explore.nl
info@2explore.nl

07-11-2022 Antwoord door Marion

Vond je dit antwoord nuttig?

Dag Femke,
Heb je via Linkedin al contact gezocht met mensen uit de grafische wereld. Vraag aan hen meer informatie. Zij werken al in die wereld en kunnen je vertellen hoe en of je er binnen kunt komen. Het kan ook niets te maken hebben met je leeftijd, maar met het feit dat er veel minder vacatures zijn binnen de grafische wereld. Dus bouw je netwerk op via Linkedin in de grafische wereld. Heel veel succes, Wenneke Ong, WLO Work and Life, Arnhem.

07-11-2022 Antwoord door Wenneke

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40