Vraag

Na jaarcontract half jaar contract, weigeren?

Mijn baas heft aangegeven mijn contract met 6 maanden te verlengen, als reden geeft hij op dat hij en ik pas sinds 6 maanden samenwerken..(daarvoor had ik een andere baas die ontslagen is). Mijn huidige baas heeft gedurende de tijd dat hij met ons werk alleen maar aangegeven dat ik goed werk verricht. Verder heeft hij de evaluatie die ik al meermaals aangevraagd had veel te laat gehouden, en heeft deze ook niet ingediend bij HR (de gebruikelijke procedure). Bij mijn vraag een kleine maand terug en alle tijd tot nog toe of hij al wist wat er met mijn contract zou gaan gebeuren weigerde hij een antwoord te geven. Toen ik aangaf dat ik een dochter moet verzorgen en toch graag zou willen weten waar ik aantoe was gaf hij aan dat hij me niets zou vertellen...en daarop dat ik me geen zorgen hoefde maken. Ik vind het erg vreemd dat ik op alle vlakken goed functioneer en daarover ook veel complimenten heb gehad, van hem, maar ook van hoger management, en dat hij nu voorstelt om me een 6 maanden contract te geven. Ik weet dat het wettelijk kan wat hij doet, maar heeft u tips om toch te proberen iets te bewijzen. Het is alles behalve motiverend in elk geval... alvast bedankt, met vriendelijke groet

07-11-2022 Vraag van Saskia

Goedemorgen Saskia,
Als dit nog niet je 3e tijdelijke contract is dan mag hij/zij dit nog doen. Dat het niet netjes is en niet motiverend werkt kan ik me voorstellen maar juridisch geen argument voor werkgever. Kijk of jij daar wilt blijven werken blijft een persoonlijke overweging; is het werk inhoudelijk leuk, fijne collega's, inkomen etc spelen daarin een rol. Mocht je om de voor jou moverende redenen hierdoor daar niet willen blijven werken dan eindigt je contract van rechtswege en val je terug op de sociale zekerheid (ww).
Succes met je overwegingen.
Mvrgr Petra Aart
A&P Partners BV

07-11-2022 Antwoord door Petra

Vond je dit antwoord nuttig?

Hi Saskia,
Ik sluit me aan bij de andere raadgevers. Trek het je in zoverre niet persoonlijk aan dat het de tijd is (crisis) waarin er liever tijdelijke contracten worden gegeven en probeer wel te achterhalen wat hij belangrijk vindt in jullie samenwerking en jouw functioneren.
Veel succes,
Milja Falentijn
www.falentijn.nu

07-11-2022 Antwoord door Milja

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Saskia,

Dat is geen fijne situatie en je voelt je slecht behandeld door je nieuwe baas.
Ec'Het is hoe het is' in zo'n situatie. De baas kan je contract verlengen of niet dat is gewoon zijn keuze. Je kan hier wel wat invloed op nemen door je invloed en onderhandelingspositie op het werk goed in te schatten. Hier kan je een aantal insteken in kiezen. Denk bijvoorbeeld aan hoeveel tijd het voor je baas kost om een nieuw iemand in te werken, welke essentiƫle zaken voor het bedrijf voer jij uit, heb je een monopoliepositie op een bepaald kennisgebied of een bepaalde klant. Maar ook of je een goede werkrelatie met je baas hebt. Uiteindelijk leven we nu wel in een tijd van 'spreadsheet management' waardoor het vaak ook helemaal niet uitmaakt hoe essentieel je bent, omdat wanneer er verlies wordt gemaakt gewoon iemand uit moet en degenen met een tijdelijk contract zoals jij zijn dan meestal als eerste het haasje., Beste is echter om positief realistisch te blijven. Bepaal je positie zoals boven geschetst en bereid je voor op het overstappen op een nieuwe baan. Als je baas je niet wilt aangeven of het contract wordt beƫindigd na dat jaar, ga dan twee maanden vooraf rustig op zoek naar een nieuwe baan.

Veel succes en vriendelijke groeten,
Carlos van den Idsert
http://www.zinvolwerk.com

07-11-2022 Antwoord door Carlos

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40