Vraag

Koersverandering loopbaan, hoe pak ik dat aan?

Na mijn afstuderen kwam ik in het onderwijs terecht als docent Nederlands. Dat beviel niet. Ik heb toen een andere baan gevonden als redacteur van onderwijsmaterialen, dat doe ik nu anderhalf jaar. Ik vind mijn huidige baan niet heel vervelend maar ook niet heel uitdagend. Op termijn wil ik dan ook graag een andere baan. Ik zou zelf liever in een commerciëlere functie willen werken: marketing, pr, reclame. Alleen, hoe pak ik dat aan?

07-11-2022 Vraag van Odilia

Beste Odilia,
Ken jij je drijfveer, je talenten en je persoonlijkheid? Waarom ben je ooit Nederlands gaan studeren? Hoe denk je dat een commerciële functie er in de praktijk uit ziet? Wat heb jij aantoonbaar te bieden ten opzichte van je concurrenten op de arbeidsmarkt die wel een bij een commerciële functie aansluitende opleiding en werkervaring hebben? Kortom: voordat je deze wending gaat aanpakken raad ik je van harte aan eerst te onderzoeken waarom je die wending aan wilt gaan (behalve gevoelsmatig) en waarom anderen geïnteresseerd in jou zouden moeten zijn.
hartelijke groet
Elephant HRD&M
Peter van de Bunt

07-11-2022 Antwoord door Peter

Vond je dit antwoord nuttig?

Hallo Odilia,
Het is altijd een hele zoektocht om te vinden wat je echt zoekt. Ik raad je aan om goed op zoek te gaan naar je drijfveren. Wat trekt je aan in bepaald werk en waarom / voor wie doe je dit werk. Wat zijn je kansen / bedreigingen / sterktes en zwaktes. Kortom: Het is denk ik goed dat er een profiel met je wordt opgesteld met daarin een aantal essenties zoals: Hoe zit ik in elkaar, wat sluit aan bij me / waar ligt mijn hart / waar kan ik met passie voor gaan? Daarna kan gekeken worden wat je nodig hebt aan eventuele opleiding, cursussen, ervaring. Zodoende kun je naar een nieuw doel toe leren werken. Ik help je daar desgewenst graag bij. Informatie over trajecten die ik aanbied, vind je op: www.houkemacoaching.nl Ik ben heel benieuwd hoe het je vergaat en wens je heel veel succes op je pad! Met vriendelijke groet, Taco Houkema

07-11-2022 Antwoord door Taco

Vond je dit antwoord nuttig?

Best Odilia,
Misschien kunnen we helpen je alvast dan commerciële kant op te kijken. Kijk eens op www.foreverlifestyleservices.com voor een echte uitdaging! We kunnen je vrijblijvend een marketingconcept laten zien waar je jezelf al mee bezig zou kunnen houden naast je huidige baan zodat je geen oude schoenen hoeft weg te gooien voordat...
Met vriendelijke groet,
Marcel van der Wiel
Forever Lifestyle Services

07-11-2022 Antwoord door Marcel

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Odilia,
Ik sluit mij aan bij het advies van Peter en Taco en adviseer je om een loopbaancoach te zoeken die je kan helpen bij je zelfonderzoek.
Veel succes!
Marese Donkers-Dijken
Noloc erkend loopbaanprofessional
info@maresecoaching.nl

07-11-2022 Antwoord door Marese

Vond je dit antwoord nuttig?

Mogelijk vind je inspiratie tussen de klantervaringen op de site van www.cesto.biz

07-11-2022 Antwoord door Cees

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40