Vraag

Loopbaanadvies nodig na 4 jaar werkloos te zijn

Ik ben een 35 jarige man en gedurende een periode van 4 jaar werkeloos. Ik heb het gevoel dat de afstand tot de arbeidsmarkt momenteel dermate groot is dat ik beroepskeuzetests en leermogelijkheden wil bekijken om de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen. Ik heb geen noemenswaardige vooropleiding behalve in het verleden behaalde diplomas boekhouden en handelscorrespondentie. Mijn interesses liggen op het gebied van ICT en met name IT-security. Ik help graag mensen want daar schijn ik beter in te zijn dan mezelf te helpen. [...]. Ik denk dat ik hulp nodig heb bij het uitstippelen van een gedegen plan om zo aan wat beroepskeuzemogelijkheden te werken en de mogelijkheden om mezelf bij te scholen. Ik beheer hobbymatig wat gameservers en volg de ontwikkelingen omtrent IT op een globaal niveau.
Mvg,
Bas

07-11-2022 Vraag van Bas

Bas,

Goedemorgen. Iemand met jouw hobbymatige kwaliteiten kan een plek op de arbeidsmarkt veroveren. Misschien heb je niet de juiste ingangen gevonden of is er een hulpbehoevende vraag in jouw sollicitatie vaardigheden. Zoals een goed cv en een brief die eruit springt.

1. waar kom je vandaan?
2. Zijn er financieel mogelijkheden om een training te volgen? bv via de uitkeringsinstantie!

Human @ work (onderdeel van Human connexion) kan je hier mee helpen.
koole@humanconnexion.nl

mvgr. Ton

07-11-2022 Antwoord door Ton

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Bas,
Een test en loopbaanconsult kunnen mogelijk voor je een goede stap zijn om handvatten te krijgen en een plan van aanpak neer te zetten. Ik zou je kunnen/willen helpen. Als arbeidspsycholoog heb ik veel ervaring met het opzetten van re-integratieplannen voornamelijk voor hoger opgeleiden. Welke regio ben je woonachtig? Wil UWV je helpen bij het uitvoeren van een participatieplan? Als je wilt kunnen wel eerst een keer bellen/skypen om te kijken of mijn aanpak aansluit bij je vraag.
Vriendelijke groet, Linda Fivie (www.fivie.nl)

07-11-2022 Antwoord door Linda

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Bas,
Zonder je al één richting op te willen sturen, lijken er op zich mogelijkheden te zijn, wanneer je inderdaad interesse hebt in IT-Security. ICT-Cybercrime is hot, zoals je via bijgevoegde link in Intermediair kunt lezen. De vraag is hoe ver je kennis momenteel reikt op dit gebied en of je op het gevraagde niveau kunt instappen, maar dat is te achterhalen. In de rechterkantlijn vind je diverse scholen die aanvullende opleiding bieden. Ook kun je nu al, via LinkedIn, bedrijven benaderen waar men dit werk doet. Check wat zij momenteel nodig hebben aan kwaliteiten en vaardigheden, vraag hen om persoonlijk advies en kijk eens of er mogelijkheden zijn dat je daar al wat hand en spandiensten kunt doen of een dag mag meelopen. Desnoods op 'loopbaanoriëntatiebasis' en uiteraard in overleg met het UWV. Per slot van rekening ben je toch alweer een tijd uit het arbeidsproces.
http://www.intermediair.nl/weekblad/20130627/?utm_source=email&utm_medium=email&utm_term=feel_good&utm_content=2013wk26&utm_campaign=iw&e=1#9
Wil je inderdaad een uitgebreider loopbaanonderzoek, dan is het verstandig je te laten bijstaan door een loopbaanprofessional. Via de landelijke vereniging NOLOC kun je hen op regio terugvinden, www.noloc.nl en weet je in ieder geval dat hieraan een kwaliteitskaart hangt.
Veel succes en hartelijke groet,
Marianne Elken
www.elkentalent.nl
www.facebook.com/MarianneElken
Noloc-erkend/regio Midden

07-11-2022 Antwoord door Marianne

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40