Vraag

Werken in de communicatiesector, welke opleiding moet ik kiezen?

Ik wil aan de slag in de communicatie, is een opleiding bij Van der Hilst (communicatiemedewerker beroepsniveau B) nuttig? Ik heb een WO-master Nederlands op zak, maar heb weinig tot geen werkervaring in de communicatie. Om mijn kansen op een geschikte baan te vergroten, overweeg ik de opleiding Communicatiemedewerker beroepsniveau B. Zou dat een goede stap zijn (ook gezien de kosten van een dergelijke opleiding), of kan ik beter proberen werkervaringen op te doen, bijvoorbeeld door middel van een stage? Ik ben 27 jaar, heb ruime werkervaring in het onderwijs en inmiddels een klein beetje in het schrijven van commerciƫle teksten.

Alvast bedankt voor het advies.

07-11-2022 Vraag van Martijn

beste martijn,
als communicatiemedewerker moet je een communicatieplan op kunnen stellen. Hoe je dat moet doen kan je heel goed op internet achterhalen. Bijvoorbeeld op: http://www.communicatieplan.info/wp-content/uploads/2008/04/communicatieplan_verbetertraject.pdf
wanneer je via internet de nodige informatie tot je neemt is het opdoen van werkervaring denk ik belangrijker dan de opleiding.
Mocht je nog vragen hebben dan kan je mij altijd mailen: info@meerkans.org


met vriendelijke groeten
Daisy Schrama-Beelen

07-11-2022 Antwoord door Daisy

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40