Vraag

Ik ben 58 jaar, heeft het nut om een opleiding tot beveiliger te volgen?

Ik ben sinds een jaar werkloos. Ik ben van oudsher timmerman, maar door de recessie begin jaren 80, ben ik andere beroepen terecht gekomen. Eerst 8 jaar bij de pttpost. Daarna 17 jaar als post kamer/facilitair medewerker bij ricoh/capgemini in Utrecht.
Ook ik ben boventallig verklaard, mijn funktie werd opgeheven en er was ook verder geen plaats meer in het bedrijf, omdat ik me suf solliciteer en weiger om in de bijstand te komen,denk ik er over om op eigen kosten de opleiding te volgen via het nti,maar ik vraag me wel af of beveiligingsbedrijven zitten te wachten op mensen in mijn leeftijd.

07-11-2022 Vraag van Dirk

Hallo Dirk,
allereerst mijn complimenten dat je niet bij de pakken neer bent gaan zitten. Ik kan me indenken dat je moe wordt van solliciteren. Om alvorens met een opleiding te beginnen, is het misschien een optie om bij een beveiligingsbedrijf (want daar wil je je op orienteren?) eerst met een beveiligingsbedrijf in gesprek te gaan. als je het benoemt als een serieuze orientatie, dan zijn bedrijven vaak wel geneigd om hier op in te gaan. pas bij een persoonlijk contact komt er een klik tot stand. die klik wordt niet uit een sollicitatiebrief gehaald. Het is via onderzoek vastgesteld dat de kans van slagen op een baan via de gebruikelijke procedures van brief en cv 6% is. Daarmee loopt een bedrijf het risico dat er onder de 94 % die wordt afgewezen een goede kandidaat is. Persoonlijk contact opnemen en vragen naar een oriƫnterend gesprek maakt de kans veel groter. bovendien voorkom je hiermee dat je misschien onnodig kosten maakt
succes

07-11-2022 Antwoord door H

Vond je dit antwoord nuttig?

Dirk,
het beste zou zijn dat je contact opneemt met een beveiligingsbedrijf bij je in de buurt, die een opleiding mogen verzorgen. als zij je zien zitten, dan is bij die opleiding vaak een baangarantie verbonden, mits je de opleiding wel haalt. Dus start daar. als je meer wilt weten over welke bedrijven een opleiding verzorgen, neem dan maar contact op.
groet Ton
www.sollicitatielab.nl

07-11-2022 Antwoord door Ton

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40