Vraag

Waar worden 50+ vrouwen serieus genomen?

Voor een journalistiek artikel probeer ik uit te vinden in welke beroepen je het als 50+ vrouw moeilijk hebt. Niet eens zozeer om aan werk te komen, maar om nog voor vol aangezien te worden en serieus genomen te worden. Waar speelt dat vooral?

07-11-2022 Vraag van Yolan

Beste Yolan,

Ik zie dat als mensen zichzelf serieus nemen, dat de omgeving dat ook doet. Ik zie in mijn praktijk (en gisteren nog bij een zeer getalenteerde vriendin) dat vrouwen zichzelf vaak minder serieus nemen en minder zelfvertrouwen hebben dan mannen en dat dat er vaak voor zorgt dat de omgeving vrouwen minder serieus neemt. In mijn praktijk zeggen vrouwen vaak dat ze graag gevraagd willen worden voor een klus. Een man zegt eerder uit zichzelf dat hij iets wil doen. Ook als vrouwen gevraagd worden zeggen ze eerder "ik ga het proberen" of "ik hoop dat het lukt". Een man zegt eerder " ik ga het doen". Als een klus slaagt zegt een man eerder " dat heb ik goed gedaan" en een vrouw " dat was geluk, want..." Is de afloop minder succesvol dan is de 'locus of control' andersom. Dan ligt het bij de man aan externe factoren "de crisis" en bij de vrouw aan zichzelf " ik heb dat en dat niet goed gedaan". Ik zie deze factoren vaak als oorzaak als vrouwen minder snel voor vol worden aangezien.
Een voorbeeld van klussen oppakken: een communicatieadviseur vond haar leidinggevende zeer dominant, hij besliste over alles wat zij deed. We ontdekten dat zij hem die ruimte gaf. De eerste keer dat ze zei:" ik wil die klus niet doen met de partij die jij voorstelt, maar met een andere partij" vond hij dat direct een goed idee. Ze was verbaasd over zijn reactie. We kwamen er achter dat ze bijna nooit zelf iets voorstelde en we kwamen er achter waarom ze dat zo deed.
Ik zie dus dat waar mensen zichzelf serieus nemen en voor zichzelf gaan staan, de omgeving dat ook doet. Ik ben benieuwd of jij verschillen ontdekt in omgevingen. Ik wens je veel succes!

Hartelijke groet,
Milja Falentijn
www.falentijn.nu

07-11-2022 Antwoord door Milja

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Yolan, Wij helpen juist die 50+ groep waarvan die categorie bijzonder gemotiveerd kan zijn. En wij kunnen deze mensen wel aan de slag helpen. Misschien iets voor jouw onderzoek? Ik wil je graag laten zien wat wij te bieden hebben: www.foreverlifestyleservices.com/fls.
Met vriendelijke groet,
Marcel van der Wiel
073 5496002

07-11-2022 Antwoord door Marcel

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40