Vraag

Verhuizen reden voor niet verlengen contract?

Voor een nieuwe baan was ik verhuisd naar Amsterdam.
Om financiële redenen is het voor mij aantrekkelijker om terug te verhuizen naar mijn oude woonplaats, in het zuiden van Nederland.
Op mijn werk zijn ze erg tevreden over mijn functioneren en hebben ze laten blijken mij graag te behouden voor de organisatie.
Ik wil graag terug verhuizen waardoor ik wel overgeplaatst zou moeten worden. Mijn rayonleider wil mij graag behouden in zijn rayon en adviseert mij om een goedkopere woning te zoeken in noord Holland.
Dit is niet makkelijk en ook niet mijn wens. Mocht ik toch verhuizen naar mijn oude woonplaats zou dit een reden kunnen zijn om mijn contract niet te verlengen? Ondanks mijn bewezen kwaliteit en de mogelijkheid om in de buurt van mijn oude woonplaats te werken? Dan zou ik onder een andere rayonleider komen en dat is wat mijn huidige (volgens mij) liever niet wil.
Advies graag.
BVD!

07-11-2022 Vraag van Pim

Beste Dirck,
Wat je lijkt te doen is je woongenot prioriteit geven boven je werk. Het liefst wil je beide en daar richt je je nu op. De vragen die je hebt, zul je toch echt moeten voorleggen aan je werkgever. Welke consequenties heeft verhuizen naar je oude woonplaats voor het uitoefenen van je baan bij deze werkgever? Wees open en eerlijk in wat jij wilt en nodig de werkgever uit om met je mee te denken. Als deze zo tevreden over je is, zal men dat graag willen doen. Mochten er onverhoopt geen mogelijkheden zijn, dan zal jullie contract begrijpelijker wijze ter discussie staan.
Ik wens je veel wijsheid in deze beslissing.
Hartelijke groet,
Marianne Elken
www.elkentalent.nl
06-15568720

07-11-2022 Antwoord door Marianne

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40