Vraag

Begeleiding naar een baan

Hallo,
Ik ben sinds 5 jaar werkloos. Mijn partner werkt in de zorg en ik ben thuis, ik pas op mijn zoontje. Ik begin echt depressief te worden door elke dag thuis zitten en niet werken. Ik ben iemand die heel hard wil werken en wil van niemand afhankelijk zijn. Maar ik kan geen werk vinden omdat ik COPD heb en heel vaak willen ze mij niet aan nemen door mijn ziekte. Kunt u mij a.u.b. helpen om aan een baan te komen?
Ik zou er erg blij mee zijn!
Alvast bedankt

07-11-2022 Vraag van Wilma

Hi Wilma,
Als je een baan wilt, is het belangrijk dat je weet wat voor baan je wilt, wat wil je en wat kan er wel, ondanks je ziekte? Vervolgens ga je met bedrijven praten die dat werk hebben en mensen die je kent die dat werk doen, om zo aan een baan te komen.
Als het voor jou niet helder is wat je kan en graag wil, kan een loopbaanadviseur je helpen. Dat vraagt een investering, maar levert als het goed is veel meer op. Succes!
Milja Falentijn

07-11-2022 Antwoord door Milja

Vond je dit antwoord nuttig?

Je bent al even uit het werkproces. Om weer aan het werk te komen zou je ook kunnen denken aan vrijwilligerswerk. Op je cv wordt ook zeker naar dit soort werk gekeken. Belangrijk is het vooral dat je goed kunt motiveren waarom je bepaalde keuzes maakt. Als je eenmaal weer in het proces zit, is het makkelijker om een stap naar een betaalde baan te maken. Je bouwt tenslotte ook een netwerk op waaruit contacten kunnen ontstaan die je verder kunnen helpen. Ik wens je veel succes toe!
Veenstra Coaching

07-11-2022 Antwoord door Yvonne

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Wilma,
Tegenwoordig gaat het nauwelijks meer om werk vinden, maar om gevonden te worden. Zorg dat je een LinkedIn-profiel hebt waarop duidelijk is dat jij voor bepaald werk in de markt bent. In hoeverre horecawerk verstandig is m.b.t. jouw COPD, lijkt me nog wel een vraag om te beantwoorden. Het LinkedInprofiel is een online cv en biedt werkgevers en recruiters de mogelijkheid kandidaat-sollicitanten te benaderen. Kortom het gaat erom dat jij jezelf laat zien en zelf de juiste acties inzet om een baan te veroveren. Iets waar een loopbaanadviseur je inderdaad bij kan helpen. Wat COPD betreft, dit is een nare ziekte, maar hoeft mensen niet in de weg te staan om te gaan werken. Stel jezelf liever de vraag "welke waarden en voorwaarden zijn voor mij nodig om gezond en met plezier te kunnen werken en leven?" COPD mag dan nog niet te genezen zijn, maar met de nodige lifestyle-aanpassingen kun je deze ziekte wel positief beïnvloeden. Heb je al eens contact opgenomen met het Longfonds (voorheen AstmaFonds)? Mogelijk dat zij vrijwilligerswerk/activiteiten hebben waarbij je, rekening houdend met je ziekte, weer kunt wennen aan arbeidsritme.
Veel sterkte en succes,
Marianne Elken
www.elkentalent.nl
06-15568720

07-11-2022 Antwoord door Marianne

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40