Vraag

Kan een 55-jarige fysiotherapeut nog uit het vak ?

Ik ben een 55-jarige fysiotherapeut, en het werk breekt me helemaal op, dit hou ik geen 12 jaar meer vol. Steeds meer bureaucratische regels, veranderende eisen, en te weinig verdienen. Ik zou graag uit de zorg weg willen, maar ja, hoe ...? maak ik enige kans ..? Ik ben naast fysiotherapie goed in coachen, begeleiden, of in een coördinerende baan werken. Ik vind het echter ERG moeilijk om me in mogelijkheden te oriënteren. Waar moet ik wezen? Heeft iemand aanknopingspunten? Of zeggen jullie: 55 joh, kánsloos?

07-11-2022 Vraag van Jeroen

Beste Jeroen,
Je bent nooit kansloos, het gaat er om kansen te creeren en te durven benutten. Misschien biedt je CAO een bedrag voor loopbaanadvies of orientatie? Er staan goede experts op deze site vermeld die je wellicht verder kunnen helpen.
Succes,
www.anitasmeding.nl

07-11-2022 Antwoord door Anita

Vond je dit antwoord nuttig?

Zeker niet kansloos, maar ook niet 1-2-3 gefixed. Aanknopingspunt zal toch moeten zijn: waar loop je warm voor, wat wil je graag...want nu loop je alleen maar leeg.
En daarnaast zul je bereid moeten zijn om uit je ''comfort zone'' te gaan: misschien voor jezelf beginnen, misschien een opleiding doen, bereid zijn om wellicht een tijd minder te verdienen, misschien een heel ander vak te gaan uitoefenen.. Als je die bereidheid hebt, is het absoluut de moeite waard om nog 12 leuke jaren in te gaan...of misschien nog wel meer.
En als je die niet hebt, schouders eronder en doorgaan!

07-11-2022 Antwoord door Susanne

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Jeroen,
Als ik je toelichting lees, lijkt het ernaar uit te zien dat je vooral baalt van de werkomstandigheden, die jouw inhoudelijk werk dwarsbomen. Of is er ook sprake van dat je geen plezier meer kunt halen uit je behandelingen? Je mag met je 55 jaar nog zeker 12 mooie jaren op de arbeidsmarkt rondlopen. Of dit kansloos is, ligt aan de manier waarop je de volgende stap gaat nemen. Je vraagt "waar moet ik wezen?" en daarop is mijn antwoord; zoek een gecertificeerde loopbaancoach die jou kan helpen in kaart te brengen welke vervolgstappen voor jou geschikt zijn en hoe je een wending in je werk kunt aanbrengen. Dit hoeft niet altijd rigoreus te zijn. In mijn praktijk maak ik wel mee dat wanneer mensen hun werk anders benaderen en organiseren zij eigenlijk nog steeds het liefste willen doen wat zij doen. Andere keren maakt men een logische vervolgstap op basis van de opgebouwde specialistische ervaring die zij op hun vakgebied hebben. Mijn advies is, ga eens met een twee tot drietal gecertificeerde loopbaancoaches praten (eerste en oriënterende gesprek is vaak kosteloos) en informeer eens wat zij voor jou specifiek kunnen betekenen. Op www.noloc.nl (landelijke beroepsvereniging van loopbaanprofessionals) vind je hen op regio terug.
Veel succes met je vervolgstap, Jeroen, en laat je in ieder geval niet frustreren. Dat zou zonde van je energie zijn.
Hartelijke groet,
Marianne Elken
www.elkentalent.nl
regio Utrecht/NOLOC-erkend
06-15568720

07-11-2022 Antwoord door Marianne

Vond je dit antwoord nuttig?

Hi Jeroen,
Zeker niet kansloos. Mijn collega's en ik zien bij onze klanten dat 50+ niet de drempel is, maar het vuur en de motivatie. Als jij weet wat je wel wilt EN de keuze hebt gemaakt om te doen en te accpepteren wat er nodig is om daar te komen, is de kans groot dat het lukt. Misschien is mijn bijzondere vorm van loopbaanadvies, waarbij je in de eerste sessie je kwaliteiten, belemmerende overtuigingen en passie op een rij krijgt wel wat voor jou.
Ik wens je veel succes en wie weet tot ziens.
Milja Falentijn, Falentijn Lopbaancoaching, 023-5260701
www.falentijn.nu

07-11-2022 Antwoord door Milja

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Jeroen,
We horen je schreeuw om hulp. Als je mij persoonlijk even een emailtje stuurt, dan stuur ik je per ommegaande een heel interessant verhaal van een fysiotherapeute die het roer ook ooit helemaal EN succesvol heeft omgegooid. Wellicht kan ik je daarmee helpen inzichten te krijgen voor jezelf.
Met vriendelijke groet,
Marcel van der Wiel
Forever LIfestyle Services
marcelvanderwiel@gmail.com

07-11-2022 Antwoord door Marcel

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40