Vraag

Wisselende diensten breken alleenstaande moeder op

Ik heb een vaste baan in de zorg. Ik werk wisselende diensten, ik ben alleenstaande moeder en de wisselende diensten breken me op. Andere werktijden zit er bij deze baas niet in. Nu zou ik me graag willen om laten scholen kan dit? En zou dit dan vergoed worden? Waar doe ik goed aan ...
Lisa

07-11-2022 Vraag van Lisa

Beste Lisa,
Omscholen kan altijd, maar de vraag is of jij blij bent met het werk dat je doet. Een andere vraag is, of je werkgever op de hoogte is van jouw werk/privé-dilemma en of deze alsnog een beroep zou kunnen doen op goed werkgeverschap om jou, zo nodig tijdelijk, uit de wisselende diensten te houden. Mocht dit niet kunnen en je vindt je werk leuk, dan zou je dit mogelijk bij een andere werkgever kunnen doen, die wel reguliere diensten aanhoudt. Daar zou je zelf nader onderzoek naar kunnen doen via internet, sociale media en je eigen netwerk. Mocht je je werk ook inhoudelijk niet meer leuk vinden, dan lijkt het verstandig eens met een loopbaancoach contact op te nemen. Deze kan je inzicht bieden in welke vervolgstap in je loopbaan het beste bij je past, eventueel met een advies over bij- en/of omscholing. De meeste coaches bieden je een eerste oriënterend gesprek kosteloos aan. Gecertificeerde loopbaancoaches bij jou in de buurt vind je op de site van de beroepsvereniging voor loopbaanprofessionals, www.noloc.nl. Kosten die je maakt voor scholing en loopbaancoaching in het kader van 'werkkans vergroten' en waarvoor je geen bijdrage van de werkgever ontvangt, kun je aftrekken van de inkomstenbelasting, maar zul je wel moeten voorschieten. Momenteel ligt het drempelbedrag op € 250,- per jaar (deze moet je voor eigen rekening nemen), daarboven mag je, zoals gezegd, aftrekken van de belasting.
Veel succes met je vervolgstap en hartelijke groet,
Marianne Elken
info@elkentalent.nl
06-15568720
NOLOC-gecertificeerd

07-11-2022 Antwoord door Marianne

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40