Vraag

Offsetdrukker overweegt carriereswitch

Ik heb als werkloze offsetdrukker geen vertrouwen meer in de branche. Ik denk aan omscholen, maar wil eigenlijk ook geen machines meer bedienen. Wat zijn mijn mogelijkheden?
Dank voor uw advies,
Huib

07-11-2022 Vraag van Huib

Beste Huib,
Goed dat je er aan denkt om je zoekrichting uit te breiden. En ook goed dat je weet wat je eigenlijk niet meer wilt! Dan is de volgende stap om op zoek te gaan naar je mogelijkheden en wat je wel wilt Je hebt vast veel kwaliteiten , talenten welke je graag zou willen inzetten. Ik zou je adviseren om eerst te onderzoeken: wie ben ik? waar wil ik aan bijdragen? Welke kwaliteiten heb ik al opgedaan in eerdere werkervaringen en vrijwilligerswerk etc. Dan heb je een indicatie van je mogelijkheden. In ieder loopbaantraject worden deze vragen onderzocht dus als je de mogelijkheid hebt om een coach te nemen, is dat zoals bij elk veranderingsproces, een meerwaarde.
Succes met alles

07-11-2022 Antwoord door Anita

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Huib,
In aanvulling op de reactie van Anita wil ik je nog even attenderen op de mogelijkheid van begeleiding vanuit Mobiliteitscentrum C3, speciaal opgericht voor medewerkers uit de grafimediabranche en afhankelijk van de reden van ontslag ook betaald door de branche. Vanaf 1 april van dit jaar is in de CAO opgenomen dat bij ontslag door reorganisatie de werkgever outplacement van C3 moet aanbieden, Website: www.c3werkt.nl .
vriendelijke groeten,
Carla Huppelschoten
www.werkcollectiefeemvallei.nl

07-11-2022 Antwoord door Carla

Vond je dit antwoord nuttig?

Hallo Huib,
Zojuist kwam ik een aardig artikel tegen waarin wordt beschreven welke overwegingen je kunt maken als je aan een carriere switch denkt. Misschien helpt het jou? Het is wel in het Engels. http://www.libgig.com/toptencareertransition
Verder kan een professionele loopbaancoach ook je goed op weg helpen.
Wilma Kipuw
Focus (088 007 1400)

07-11-2022 Antwoord door Wilma

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Huib,

We horen je noodkreet en ik denk dat ik persoonlijk heel goed weet waar je over praat. Als ex-meubelmaker en -vrachtwagenchauffeur weet ik hoe het kan voelen het 'helemaal gehad te hebben' met de branche met het idee dat je het roer helemaal zou willen omgooien maar dat je niet weet hoe.
Persoonlijk ben ik er inmiddels achter gekomen dat er veel meer in ons allemaal schuilt dan we zelf voor mogelijk houden dus is het niet eens nodig denk ik om over werkervaring te praten en dergelijke; als jij open staat voor de dingen die op je pad komen en in jezelf gelooft, dan zou het leven zomaar plotseling een compleet andere wending kunnen nemen!
Graag wil ik je daarom laten zien wat ik, ondergetekende, graag aan anderen met karakter en met een open vizier laat zien. Kijk maar eens op OntdekVrijheid.nl. Vul even je gegevens in en je krijgt direct een film over ons te zien en over wat we te bieden hebben. De afgelopen 16 jaar heb ik persoonlijk al heel veel mensen mogen helpen hun leven en inkomen totaal te veranderen.
Ik hoop zo te kunnen helpen.
Met vriendelijke groet,
Marcel van der Wiel
Forever Lifestyle Services
T: 073 5496002

07-11-2022 Antwoord door Marcel

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40