Vraag

Hoe vergroot ik mijn arbeidsmarktkansen?

Ik ben 47 jaar, kostwinner van gezin, psycholoog (WO), (ervaring mbt arbeid en organisatie, assessment, loopbaan, reintegratie) en op dit moment werkloos. Wel verricht ik af en toe freelance werkzaamheden op mijn werkgebied. Er zijn nu nauwelijks vacatures, dus ik ben me aan het bezinnen op alternatieve mogelijkheden om (binnen een redelijke termijn) aan het werk te komen. Wat nu te doen; Wachten tot de arbeidsmarkt weer aantrekt (en wanneer is dat dan?) of me omscholen / bijscholen in iets waarin , straks, meer kansen op de arbeidsmarkt zijn? (waarin zou dat kunnen zijn? Ik zie wel veel GZ psychologen vacatures, maar alleen maar bezig zijn met angsten en depressies van mensen trekt me niet). Ik vind het niet erg om evt. wat anders te gaan doen en vind verder studeren ook prima, hoef ook niet perse terug in de psychologie. Dus wat is wijsheid? Ik merk dat ik steeds tegen deze vragen aanloop. Ik heb ook het idee dat ''het volgen van je passie'' geen enkele zin heeft en het handiger te weten is of er ergens werk in is en hoe je dat kunt krijgen.

07-11-2022 Vraag van Timon

Dag Timon, mocht mijn benadering je aanspreken, is het mogelijk zinvol eens te sparren. Fijne dag !

07-11-2022 Antwoord door Cees

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Timon,
In de huidige arbeidsmarkt zijn je kansen heel klein als je solliciteert. Er zijn andere manieren die veel effectiever zijn, zoals themanetwerken. Daarmee is je kans rond de 90%, waarbij je ook nog sterker staat door juist te focussen op werk waar je goed in bent en wat je graag doet. Bel me even voor meer informatie op 026-3512661. www.stipopdehorizon.nl
Met vriendelijke groet,
Proxima
Herma Wichman

07-11-2022 Antwoord door Herma

Vond je dit antwoord nuttig?

Hoi Timon,

Als ik het goed lees ben jij iemand die anderen graag helpt en dan voornamelijk vanuit mogelijkheden. Ik denk dat ik jou verder op weg kan helpen en zou graag een afspraak maken.

Hartelijke groet,

Dream Big
Guus Vos
info@dreambig.nl

07-11-2022 Antwoord door Guus

Vond je dit antwoord nuttig?

Hallo Timon,
We buitelen over elkaar heen om jou van de beste adviezen te voorzien. Natuurlijk willen we je helpen, maar we willen ook gewoon een opdracht binnenhalen! Laat je wat dat betreft niets wijs maken :-)
Verplaats je eens in de positie van de selecteur: als jij zelf al niet goed weet wat je wilt en wat je (nog meer) kunt, hoe moet die selecteur dan ooit overtuigd worden dat jij de persoon voor de baan bent? Mijn advies: ga pas solliciteren als je weet hoe je verder wilt en dat ook goed aan anderen kunt uitleggen. De meeste professionele loopbaancoaches kunnen je daarbij helpen, maar hoe ze dat gaan doen kunnen ze je pas vertellen als ze je nader hebben leren kennen. En dan is het jou om te beslissen daar geld voor vrij te maken (UWV zal het niet meer doen) en te kiezen welke methode en persoon het beste bij jou en je precieze vraag aansluiten.
hartelijke groet
Peter van de Bunt, Elephant HRD&M

07-11-2022 Antwoord door Peter

Vond je dit antwoord nuttig?

Hi Timon,
Ik heb geen idee waar je woonachtig bent, maar wellicht heb ik een vacature voor je die op de kruising zit van psychologie (assessment, loopbaan etc.) en commercie (eigen netwerk opbouwen en onderhouden). Als je meer wilt weten wil ik je vragen je CV naar mij te mailen: d.vanzandwijk@vandenboogaart.nl. Succes!

Met vriendelijke groet,

Dianne van Zandwijk

07-11-2022 Antwoord door Dianne

Vond je dit antwoord nuttig?

Timon,
je vraagt om concrete baankansen in ongeveer jouw richting. Misschien is het zinvol eens te kijken naar een opleiding arbeidsdeskundige. Daar is nog veel vraag naar en de opleiding wordt ook bij het uwv gegeven.
Ton Vermin
Sollicitatielab.nl

07-11-2022 Antwoord door Ton

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40