Vraag

Omscholen op latere leeftijd

Ben een 43 jarige microbiologische laborant die door de slechte financiele positie van de laatste werkgever op straat is komen te staan. Nu is er in de regio Rotterdam momenteel geen passend werk te vinden. Wel heb ik ruime hobby ervaring met diverse technische zaken (metaal-bewerking, motoren-revisie en onderhoud, polyesterwerk, spuiten en lakken).
Heeft het op mijn leeftijd nog zin om tijd en geld te investeren in een omscholing naar de techniek (MBO/HBO)? Nu ben ik in het bezit van de volgende diploma's - MBO technische microbiologie - HBO productontwikkeling (12 certificaten) - VCA
mvg Steven

07-11-2022 Vraag van Steven

Beste Steven,
Kennelijk is het je niet gelukt in je vakgebied al werk te vinden en ben je nu aan het inventariseren wat je nog meer zou kunnen inzetten om aan werk te komen. En die flexibiliteit van jou is te prijzen. De vraag is echter, wat doe je het liefste qua werk? Waar gaat je hart naar uit? En wil je ook buiten regio Rotterdam werkzaam zijn? Ook is de vraag of je tot nu toe op de effectiefste wijze nieuw werk aan het veroveren bent. Dat laatste lukt alleen wanneer je weet wat je het liefste wilt. Omscholen op jouw leeftijd is mogelijk, maar ik raad je aan dit alleen in te zetten wanneer je zicht hebt op ander werk. Als vertrekpunt zou ik toch allereerst je diploma's en HBO-certifcaten aanhouden en je huidige ervaring met diverse technische zaken. Ga anders eens een gesprek aan met een loopbaanadviseur/-coach. Het eerste gesprek is meestal vrijblijvend en zonder kosten. Op www.noloc.nl vind je deze professionals op regio.
Veel succes en geluk met hartelijke groet,
Marianne Elken
info@elkentalent.nl
www.elkentalent.nl
0615568720

07-11-2022 Antwoord door Marianne

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Steven,
Ik adviseer je om niet meteen zo maar een studie te gaan volgen, maar idd eerst te kijken naar wat je graag zou willen gaan doen met de kennis, vaardigheden en persoonlijke eigenschappen die je hebt. Je hebt HBO certificaten en dat betekent dat je werk- en denkniveau iig HBO is. Met dat als uitgangspunt kan je vele kanten op.
Daarom adviseer ik je om verder en vooral wat breder te gaan kijken naar wat je wilt en kunt en vooral waar liggen de kansen voor jou. Wellicht is het een idee om daarbij hulp te zoeken van een goede coach bij jou in de buurt. Denk hierbij bijv. aan idPlein, www.idplein.nl, deze hebben het hoofdkantoor aan de Maaskade en werken landelijk tegen gunstige tarieven.

Succes en hartelijke groet,
Supportz®

André Supheert Bba. RL

07-11-2022 Antwoord door André

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40