Vraag

Hoe vind ik in Nederland een baan, na 27 jaar in het buitenland te hebben gewerkt?

Heb jaren in het buitenland gewerkt als ontwikkelingsadviseur. Kleine bedrijfjes opzetten, project rapportage, financiële aanvragen voor projecten en begeleiding van staff-leden.
Nu kom ik terug naar Nederland maar heb geen idee waar ik begin voor een nieuwe baan. Heb een universitaire opleiding in regionale planning.
Reacties van harte welkom.

07-11-2022 Vraag van Rene

Ik vermoed dat je kennis zeker van grote meerwaarde zal zijn voor allerlei charitatieve organisaties; mogelijk kun je je daar eens profileren ...

07-11-2022 Antwoord door Cees

Vond je dit antwoord nuttig?

Rene,
op www.fondsen.org zijn er betaalde vacatures te vinden die wel goed bij je passen.
Verder zou ik een goed cv maken en op internet plaatsen en linkedin, waarbij je internationale ervaring, omgaan met andere culturen en je talen goed naar voren komen. Voor meer advies over je cv kan je eens kijken naar onze website www.sollicitatielab.nl waarop wij de verkeizing van de cv van de maand organiseren. Je kan daar leuke ideeën opdoen. Voor meer informatie en coaching kun je me natuurlijk ook benaderen via de website.
Met vriendelijke groet,
Ton Vermin
SollicitatieLAB

07-11-2022 Antwoord door Ton

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Rene,
In aanvulling op mijn collega’s wil ik nog opmerken dat het Belangrijk is je kennis, ervaring en vaardigheden in een breder kader verkennen:
Wat kun je en wat wil je? (in kaart brengen van interesses, kennis, vaardigheden, kwaliteiten, e.d.) . Wat is kenmerkend voor jou, feedback van jouw omgeving (wat zien zij als jouw sterke kanten, welke tips en adviezen geven zij jou m.b.t. je loopbaanvervolg), welke mogelijkheden op de arbeidsmarkt sluiten aan, werken aan het opbouwen van contacten enz.
Dit is een meer omvattend proces dan zo even kort beschreven kan worden. Hulp van onpartijdige person kan zeer verhelderend werken. Ook de wijze van werk zoeken is in met name in het afgelopen decennium behoorlijk gewijzigd. Netwerken is een kernbegrip geworden. Informatief hierover is o.a. het boekje van Aaltje Vincent : “solliciteren via Linked In”.
Je kunt altijd (telefonisch) contact met me opnemen voor een eerste verkenning. Op de website www.noloc.nl kun je zoeken naar de loopbaanbegeleiders die in jouw regio wonen/werken en hiervoor te vragen zijn, ook voor tips bij het zoeken naar werk en netwerken.
Veel succes,
Carla Huppelschoten
info@werkcollectiefeemvallei.nl
www.werkcollectiefeemvallei.nl

07-11-2022 Antwoord door Carla

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste René,
Ik sluit mij aan bij het voorgaande advies van Carla, zorg dat je voor jezelf helder krijgt wat je kunt en wat je wil. Ik geef je weinig kans van slagen met het reageren op advertenties van vacature sites en verwacht meer van netwerken.
Mocht je nog niet (echt) actief zijn op LinkedIn, maak een profiel bij en ga connecten met goede bekenden, vrienden en oud-collega's, zodat je in ieder geval al een redelijk basis netwerk creëert, wat je in een latere fase bewust in kan zetten als je "arbeidsmarktklaar" (=weten welke baan je zoekt) bent.
Succes
Marese Donkers
info@maresecoaching.nl
www.maresecoaching.nl

07-11-2022 Antwoord door Marese

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40