Vraag

Wat voor beroep past bij mij?

Ik moet een beroep kiezen, maar vind het moeilijk om tot een goede beslissing te komen. Waar moet ik beginnen?

07-11-2022 Vraag van Puk

beroepskeuze advies wordt door veel bedrijven gegeven. Zij hanteren daarbij een aantal testen. Wij geven zelf ook advies, waarbij we ook rekening houden met de toekomstige arbeidsmarkt.
Wij zitten in Amsterdam. www.sollicitatielab.nl info Ton Vermin

07-11-2022 Antwoord door Ton

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Puk,
Om je echt goed te helpen, hebben wij op dit forum eigenlijk meer informatie nodig. We weten bijvoorbeeld niet of je al een beroepskeuzetest hebt gedaan. Of je al werkzaam bent (geweest), of dat je nu moet gaan kiezen voor een studie die voor een beroep gaat opleiden. Hoe dan ook, er is een aantal dingen dat je hoe dan ook kunt doen:
1) een studie-/beroepskeuzeadviestest maken via internet, bijvoorbeeld http://keuzetest.carrieretijger.nl/ maar ook bij www.loi.nl kun je eenzelfde soort test doen. Dit kan je al een richting geven.
2) Wanneer je nog op school zit, kun je overleggen met je studieloopbaanadviseur, of decaan. Betrek ook overige docenten en je ouders bij de keuze-afweging. Zij kennen je vaak beter dan je denkt. Zet ze maar in als jouw persoonlijke adviseurs. Ze zullen je graag helpen.
3) Op gesprek gaan bij een loopbaanprofessional of een beroepskeuze-adviseur. Deze vind je onder andere op deze site, maar ook op www.noloc.nl. Het eerste gesprek is vaak kosteloos en geeft je misschien al genoeg informatie om tot een beslissing te komen. Voor jou is er misschien nu nog het gevoel van 'te moeten kiezen', maar volgens mij weet je ook al heel veel beroepen te noemen die je persé niet wilt. En dat is ook al een begin. Kiezen kan ook leuk zijn.
Veel succes Puk en hartelijke groet,
Marianne Elken
www.elkentalent.nl
info@elkentalent.nl
IJsselstein/NOLOC-erkend

07-11-2022 Antwoord door Marianne

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Puk,
Ik sluit mij aan bij het advies van Marianne. Als je nog op school zit, overleg met je studieadviseur en decaan. En als je denkt iets leuk te vinden, ga dan eens praten met mensen die dat werk doen, want vaak weet je niet precies wat iemand met een bepaald beroep nu echt de hele dag doet.
Veel succes,
Marese

07-11-2022 Antwoord door Marese

Vond je dit antwoord nuttig?

Hallo Puk,

Al eens gedacht om een gratis online loopbaantraject te volgen: de LOOPBAANBOOST! Kijk voor meer informatie op www.ecoach4u.nl
Vr. groet
Sonja Mars
eCoach4u

07-11-2022 Antwoord door Sonja

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40