Vraag

Instromen naar werk in loopbaanbegeleiding en arbeidsreïntegratie

Ik ben sinds 2008 afgestudeerd aan de HBO in Deventer. Daar deed ik de opleiding Personeel en Arbeid. Daar is echter moeilijk werk in te vinden in mijn situatie en zodoende ben ik in banen terecht gekomen waar ik onder mijn niveau werk en niet in de richting waar ik graag naartoe zou willen. Destijds heb ik gekozen voor de hoofdstroom P&O. Dit is achteraf voor mij persoonlijk ook niet de beste keuze geweest. Ik had eerder voor loopbaanbegeleiding, arbeidsreïntegratie of zelfs eerder voor psychologie moeten kiezen. Ik ben iemand die graag met mensen werkt en iemand van dienst kan zijn. Ik beschik over analytische kwaliteiten waar ik momenteel in mijn huidige baan niets mee kan. Ik kan echter niet makkelijk iets vinden wat voor mij dan wel geschikt zou zijn. Ik denk dat hiervoor wel enige om-/ bijscholing vereist is en ik moet ook passende vacatures zien te vinden voor de richting die ik graag op wil. Kunt u mij adviseren welke weg ik het beste kan bewandelen? Hopend hiermee helder te zijn geweest in mijn verhaal zie ik graag uw reactie tegemoet.

07-11-2022 Vraag van Sander

Beste Sander,

Natuurlijk spelen er veel vragen in je hoofd en waar doe je verstandig aan.
Om dat beter te kunnen beoordelen, wat en welke weg je het beste kan bewandelen mag je natuurlijk altijd aankloppen bij een erkend loopbaanadviseur of re-bedrijf. Je moet er natuurlijk achter komen welke drijfveren je hebt, welk plan je kunt trekken. Ik wil best een keer een half uurtje/uurtje met je praten (dat kan ook wel telefonisch) om te kijken of we een duidelijke vraag kunnen formuleren.

Alvast succes!

Roy Derksen

07-11-2022 Antwoord door Roy

Vond je dit antwoord nuttig?

Goedemorgen Sander,

Je hebt in elk geval een brede opleiding, dat is een mooie basis. Zo te lezen overweeg je om je verder te specialiseren.
Je zou eens met verschillende mensen uit je netwerk kunnen praten die een specialisatie hebben die jou aanspreekt. Op die manier krijg je een realistisch beeld van de verschillende specialisaties die er binnen jouw vakgebied mogelijk zijn.
Voel je welkom voor een vrijblijvend gesprek als je nog wat meer de diepte in wil gaan.

Met vriendelijke groeten,
Linda Bergstra
ReOrient Loopbaancoaching
www.reorient.nl
Tel: 06-41096839

07-11-2022 Antwoord door Linda

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Sander, bel wanneer het jou uitkomt! We vinden altijd wel een moment om wat dingen door te spreken.

Roy Derksen

07-11-2022 Antwoord door Roy

Vond je dit antwoord nuttig?

Sander,
als ik je verhaal zo lees zou een beroepskeuze advies traject als eerste moeten plaatsvinden. Op basis daarvan en met een coach die ook de arbeidsmarkt goed kent. zou je een meer verantwoorde persoonlijke keuze kunnen maken. Ik geef de laatste maanden heel veel adviezen op dit terrein en ken de arbeidsmarkt ook goed.
Je kunt meer over me vinden op Studielab/sollicitatielab en De Weg naar Werk.
met vriendelijke groet,
Ton Vermin
06 26946198

07-11-2022 Antwoord door Ton

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Sander,

Kennelijk heb je nu wel al een redelijk beeld van welke weg je wilt inslaan voor een eerste vervolgstap in je loopbaan. Je geeft aan passende vacatures te willen vinden voor de richting die je op wilt. Heb je al eens een inventarisatie gemaakt van de vacatures die je aanspreken? Welke opleidingen worden daarbij gevraagd en passen deze bij wat jij wilt? Waar wordt het werk gedaan, dat jij wilt gaan doen? Vind deze organisaties terug op LinkedIn, volg ze, neem contact met ze op en onderzoek of daar op mogelijkheden voor je liggen. Laat jezelf zien en horen, ofwel welke oplossing ben jij voor hun probleem?

Heel veel succes met jouw vervolgstap!

Hartelijke groet,
Marianne Elken
www.elkentalent.nl
NOLOC-erkend

07-11-2022 Antwoord door Marianne

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40