Vraag

Zonder overleg een nieuwe functie en werkplek

Ik heb toezegging om na mijn AOW te blijven werken. Mag mijn werkgever mij zonder mijn instemming een andere functie en andere werkplek geven?

07-11-2022 Vraag van Margaretha

Margaretha,
ik neem aan dat je in goed overleg met de werkgever tot het besluit bent gekomen om ook na je 65 jaar door te werken. Belangrijk is om de goede verhouding niet te riskeren. De werkgever kan in redelijkheid je wel vragen om ander werk te doen, tenzij het werk betreft dat je nog nooit gedaan en ook niet zou kunnen. Als het de werkgever erom te doen is, je buiten te spelen, zou ik eens met de vakbond of or gaan praten binnen het bedrijf. Wel moet je oppassen dat je niet in de situatie van werkweigering terecht komt.
met vriendelijke groet,
Ton Vermin
Sollicitatielab.nl

07-11-2022 Antwoord door Ton

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Margaretha,

Wat zegt de CAO van jouw organisatie hierover? Deze info kun je ook bij de afdeling P&O achterhalen.
Los van de regelgeving doet een werkgever er sowieso niet slim aan jou, zonder je instemming, een andere functie en/of andere werkplek te geven, omdat dit ten koste gaat van jouw werkplezier en motivatie, met zelfs onnodig risico van arbeidsverzuim. Zorg dat je in gesprek blijft met je werkgever en nodig elkaar uit om tot een plezierig vervolg met rendement te komen voor beide partijen.

Succes en hartelijke groet,

Marianne Elken
www.elkentalent.nl
NOLOC-erkend

07-11-2022 Antwoord door Marianne

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40