Vraag

Wat wil ik worden? Hoe maak ik een goede studiekeuze?

Ik zit op 3 havo en moet binnen een maand mijn profielkeuze doorgeven. Het probleem is; ik weet niet wat ik wil. Ik heb geen idee wat ik "later" wil worden en ik ben bang dat ik de verkeerde studiekeuze maak..

07-11-2022 Vraag van Dani

Mentor, Decaan, ouders, goede vriend(in)...praat ermee en geef je twijfels aan!!
Testje ? www.profieltest.nl www.icares.com Goed advies? Zoek een coach via www.studiekeuzenederland.nl

07-11-2022 Antwoord door Michiel

Vond je dit antwoord nuttig?

Je bent nog wel heel jong om een keuze voor het leven te maken. Dat is het nu ook nog niet. Als je wel vindt dat je een keuze wilt maken op basis van je persoonlijkheid, ga dan naar een bureau dat ook rekening houdt met de arbeidsmarkt in de toekomst. In Amsterdam geef ik studiekeuzeadviezen via www.studielab.nl

07-11-2022 Antwoord door Ton

Vond je dit antwoord nuttig?

Hoi Dani,

Heb je er al met je ouders over gesproken?

Wat ik je kan aanbieden is een formulier waarop je gegevens invult en ik stel je daar vragen, waar jezelf ook even bij na moet denken en krijg je meteen wat inzicht, wil je daarna nog steeds advies, dan stuur je het formulier terug.
Hoe kom je aan dit formulier? Je stuurt een email met je vraag.
Mijn email adres: alievos@albican.nl
Groetjes,
Alie Vos

07-11-2022 Antwoord door Alie

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Dani,

Mijn ervaring is dat je niet snel een verkeerde studiekeuze zult maken. Wanneer je namelijk je ouders, decaan en docenten betrekt bij jouw keuzeproces, zullen ze je graag willen helpen. Maak het ook niet te ingewikkeld voor jezelf. De vakken die je het leukste vindt, zijn meestal ook de vakken die jou interesseren. Maak maar eens een lijst van leuke en minder leuke vakken en kijk dan eens welk profiel daar het beste bij past. Wel is het handig om wiskunde en/of economie in je pakket te hebben, omdat deze vakken vaak een rol spelen bij toelating op HBO opleidingen. Ook kun je vacaturesites bekijken op beroepen die je leuk en niet leuk vindt. En vind je ze leuk, welke studie moet je daar dan voor volgen en met welk profiel laten ze je tot die studie toe? Door regelmatig met je ouders, decaan en docenten te praten over jouw keuzeproces, gaan zaken voor jou ook steeds duidelijker worden. Zie ze maar als jouw adviseurs, maar uiteindelijk ga jij met durf en lef kiezen voor het pakket dat jou het beste ligt.

Veel succes met kiezen, Dani, en hartelijke groet,

Marianne Elken
info@elkentalent.nl
www.elkentalent.nl

07-11-2022 Antwoord door Marianne

Vond je dit antwoord nuttig?

Hallo Dani,

Studiekeuze een puzzel? Breng je talenten, vaardigheden en interesses in kaart en kies de opleiding die echt bij jou past!
Kijk op www.studiekeuzenederland.nl voor de coach die bij jou past.

Annet Daamen
info@jouweigenkoers.nl
www.jouweigenkoers.nl

07-11-2022 Antwoord door Annet

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Dani,
Maak je niet te veel zorgen, er zijn weinig mensen die op jouw leeftijd al precies wisten wat ze wilden gaan doen. En als ze dat al wisten denk ik dat veel toch iets anders zijn gaan doen.
Zorg dat je met het profiel dat je gaat kiezen nog vele kanten op kan. En mocht je er later achter komen dat je toch nog een vak mist, dan zijn daar ook altijd oplossingen voor te vinden.
Neem de komende jaren de tijd voor om je te oriƫnteren wat er allemaal is, er zullen ongetwijfeld veel dingen zijn die je aanspreken, maar ook veel die je helemaal niet leuk vindt.

Veel succes met kiezen en op school
Marese Donkers

07-11-2022 Antwoord door Marese

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40