Vraag

Hoe werkt het als je wil omscholen

Hallo,

Mijn naam is Iris en heb een aantal jaren geleden mijn hoefsmederij diploma behaald. Probeer hier wel klanten voor te werven maar dit kost erg veel tijd. Daarom heb ik er nog een baan naast maar dit stopt binnenkort en nu ben ik aan het kijken naar wat anders. Het probleem is echter dat mijn papiertje voor hoefsmid zo specifiek is dat je er verder niet veel mee kan. Voor deze opleiding heb ik ook vier jaar hbo gestudeerd maar niet afgemaakt.
Nu lees en hoor ik dat er te weinig mensen zijn in de techniek sector en wil me wel om laten scholen maar ik weet niet goed hoe en waar ik moet zijn. Zijn er mensen die raad kunnen geven?

alvast bedankt!

07-11-2022 Vraag van Iris

Hallo Iris,

Ik weet niet welke richting je op wilt in de techniek, maar misschien kun je hier eens kijken: http://www.carrieretijger.nl/forum/showthread.php?t=5732

Groetjes,
www.albican.nl
Alie Vos

07-11-2022 Antwoord door Alie

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Iris,
Het lijkt erop dat je een stap overslaat, zoals Alie aangeeft moet je eerst goed nadenken of de techniek echt wat voor je is en in wat voor richting je dan zou willen werken.
Het is verstandig om met mensen die het werk doen wat jij denkt te willen gaan doen te gaan praten om een goed beeld te krijgen en vervolgens een beslissing te nemen of dit voor jou echt de goede richting is.
Succes
Marese Donkers

07-11-2022 Antwoord door Marese

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Iris,
In aanvulling op de reactie van mijn collega’s:Als je weet wat voor werkzaamheden jij binnen de techniek zou willen verrichten, dan kun je ook gerichter zoeken naar opleidingsmogelijkheden. “Techniek” is nl. een heel breed werkgebied. Er zijn nu een aantal grotere bedrijven in de technische sector die een eigen school gestart zijn. Daarnaast heb je nog specifieke opleidingsinstituten die werk- en leertrajecten aanbieden. Dit zijn allemaal MBO 3 of 4 opleidingen.
Je hebt al eerder een HBO-opleiding gedaan, afhankelijk van deze opleiding zou je misschien ook vrijstellingen kunnen krijgen op onderdelen van zowel een MOB als een HBO-opleiding. Bij de HBO-opleiding zul je hoogstwaarschijnlijk in de dagopleiding moeten starten. Er zijn een aantal bedrijven die je een duale overstap aanbieden (=werken en leren) als je 2 jaar HBO-opleiding hebt afgerond.
Wil je een eerste check doen op jouw voorkeuren binnen de techniek, dan kun je po de loopbaansite van intermediair of www.123test.nl ook een aantal testen maken.
Succes ,
Carla Huppelschoten
Info@werkcollectiefeemvallei.nl
www.werkcollectiefeemvallei.nl

07-11-2022 Antwoord door Carla

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40