Vraag

Wat adviseer je iemand die de studie stopt is wegens burn-out en graag wil werken maar geen baan had ten tijde van de burn-out?

Goedemiddag,
een goede vriendin van mij heeft een beste klap gehad van van een burn-out tijdens haar studie en is daar toen mee gestopt. Een studie oppakken voelt voor haar niet meer haalbaar en ze heeft geaccepteerd dat het voorlopig niets wordt. Ze werkt nu bij haar vader op kantoor en heeft zelf opgebouwd naar 20 uur. (ze bezoekt wel een psycholoog) Meer uren kan ze er niet maken en nu loopt ze dus vast op 20 uur. Ze is 25 en het lijkt nu vast te zitten. vindt maar eens een baan waarin je je uren kan opbouwen. Hebben jullie hier ideeën over?

met vriendelijke groet,
Louise

07-11-2022 Vraag van louise

Beste Louise,
Attent dat jij opkomt voor het probleem van jouw vriendin.
Zoals Flex & Werk ook al aangeeft heeft een burn-out een grote impact en het herstel ervan is een proces van langere duur. Werkzaam zin helpt daarbij ook, zo lang je binnen de grenzen blijft van wat je aankan. Daarmee bied je jezelf ook weer een spiegel en oefenplek om met de belemmerende factoren om te gaan.
Ik begrijp dat jouw vriendin wel meer uren zou willen werken, maar dat uitbreiding bij de organisatie niet mogelijk is. Uitbreiding van werkuren gaat neem ik aan in overleg met de psycholoog?
Wat nog een optie zou kunnen zijn is om naast deze 20 uur vrijwilligerswerk te zoeken in een richting die haar interesse heeft.
Laat je vriendin ook –in overleg met de psycholoog- nadenken over het volgen van een cursus, module waarmee op termijn stap voor stap een opleiding opgebouwd kan worden.
Misschien is professionele ondersteuning bij het zoeken naar werk ook een optie. Op de website www.noloc.nl kun je zoeken wie er inde regio werkzaam is
Succes
Carla Huppelschoten
info@werkcollectiefeemvallei.nl
www.werkcollectiefeemvallei.nl

07-11-2022 Antwoord door Carla

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Louise,

In aanvulling op de goede adviezen van mijn collega's krijg ik uit jouw toelichting ook de indruk dat de focus van jouw vriendin nu gaat liggen op het verkrijgen van meer werkuren. En dat is jammer, want die druk zal haar eerder weer terugzetten in haar herstelproces, dan dat dit bevorderend zal werken. Veel belangrijker is het voor haar om weer zin gaan krijgen in 'leuke dingen doen'. Laat de focus vooral daarop liggen en op het leren managen van haar energie. Het werk gaat wel weer op orde komen. Ze is jong en zal bij een goed herstel zelfs sterker uit haar burnout komen dan ze zich daarvoor wellicht voelde. Het doen van leuke dingen kan een trigger zijn voor haar om later de vertaling naar werk te maken. Het advies van Carla over vrijwilligerswerk is daarin een mooi advies. Maar... eerst het herstelprogramma met de psycholoog afmaken!

Blij te lezen dat je zo'n goed vriendin voor haar bent Louise. Daarin ben je al een fantastische steun voor haar!

Succes, sterkte en wijsheid met hartelijke groet,

Marianne Elken
www.elkentalent.nl
info@elkentalent.nl



Ik raad jouw vriendin aan om de focus volledig te leggen op het herstel van de burnout in combinatie met het ervaren van zaken die haar

07-11-2022 Antwoord door Marianne

Vond je dit antwoord nuttig?

Hallo louise,

Soms moet je je eigen concentreren op iets leuks, misschien heeft ze een hobby waar ze iets mee wil doen. Als je daarin advies wil, kan ik je wel helpen.
www.facebook.com/levenscoach is mijn facebook pagina voor gratis huip
Groetjes,
Alie

07-11-2022 Antwoord door Alie

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Louise,
Als aanvulling op al jullie suggesties die al gegeven zijn, kan het voor haar verstandig zijn om contact op te nemen met een re-integratie coach, iemand die gespecialiseerd is om iemand vanuit een burnout naar werk. Deze kan ook helpen om een duurzame oplossing voor haar te zoeken, waarin ze niet afhankelijk is van haar vader als werkgever.
Ik kan mij voorstellen dat het idee dat meer uren werken niet mogelijk is ook een belemmering kan zijn in het verdere herstel.
Marese Donkers
www.maresecoaching.nl

07-11-2022 Antwoord door Marese

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40