Vraag

Hoe vind ik ene nieuwe baan per 1 januari 2014

Ik ben momenteel werkzaam als bidmanager. Het werk is oke, maar de werksfeer is dramatisch te noemen. Elke dag werk kost me daardoor erg veel enrgie. Ik ga in september 4 maanden op reis en heb van mijn werkgever onbetaald verlof gekregen. Ik twijfel echter of ik van deze mogelijkheid gebruik zal maken.Het liefst start ik per januari in een nieuwe functie. De vraag is eigenlijk tweeledig:

- Hebben jullie tips over het vinden van een baan per 1 januari 2014.
- Wat is wijsheid met betrekking tot het al dan niet gebruik maken van de onbetaald
verlof regeling?

07-11-2022 Vraag van Jordy

Hallo Jordy,

Het ligt aan verschillende zaken of je een baan weer hebt per 1 januari 2014.
Hoe is je opleiding?
Wat is precies je werkervaring en is daar wel voldoende werk in te vinden.
Je kan eens je vraag naar alievos@albican.nl sturen, dan krijg je van mij gratis een formulier waarmee je meer inzicht krijgt in jou situatie. Stuur wel een uitgebreide vraag, dan kan ik daar op in haken en als je wilt, kun je later nog gebruik maken van mijn loopbaanadvies c.q. opleiding advies
Groetjes,
Alie Vos

07-11-2022 Antwoord door Alie

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Jordy,
In je vraag geef je aan dat je werk oke is, betekent dit dan ook dat je dit type werk wil blijven doen, of dat je er ook over denkt om evt iets anders te gaan doen? Is dit laatste het geval, dan kan het verstandig zijn om nu een loopbaancoach te gaan zoeken om je wensen voor je loopbaan in kaart te brengen.

Als je graag dit werk wil doen, zou ik je adviseren om de komende maanden te besteden aan het vergroten van je netwerk. Tips hiervoor kun je vinden in het boekje Jobmarketing 2.0 van Aaltje Vincent. Je netwerk kun je dan later inzetten om bij een andere organisatie aan de slag te gaan. Daarnaast kan het zinvol zijn om een paar gesprekken met een loopbaancoach te hebben om te kijken of je zelf iets kan doen om de werksfeer te verbeteren of er minder last van te hebben.

Het lijkt mij lastig om nu of over een paar maanden op zoek te gaan naar een baan per 1 januari 2014. Als er een vacature is, is de kans klein dat men in augustus besluit dat het geen probleem is als je pas 4-5 maanden later start.

In mijn ogen is het verstandig om gebruik te maken van de onbetaald verlof optie. Het is vaak prettiger om vanuit werk nieuw werk te zoeken.
Als je een wat persoonlijker advies kun je mij altijd bellen of emailen

Succes en ieder geval goede reis!
Marese Donkers,
Info@maresecoaching.nl
www.maresecoaching.nl

07-11-2022 Antwoord door Marese

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40