Vraag

Ik wil weer automonteur worden

Hallo ik heb ooit een opleiding tot automonteur gedaan en heb ook drie jaar gewerkt/ stage gelopen in deze branche. Ik heb na de assistent autotechnicus en 2e autotechnicus opleiding, geprobeerd om 1e autotechnicus te worden. Dit is helaas niet gelukt en daar heb ik altijd spijt van gehad. Dit is al weer ruim 10 jaar geleden ik heb sindsdien verschillende banen gahad in allerlei richtingen maar niet meer in het autovak. Ik heb sinds 2005 een vaste baan in een metaalverwerkend bedrijf, alleen bevalt het me hier niet. Het is slecht voor mijn gezondheid en het verdiend ook niet geweldig voor een gezin met twee kleine kinderen. Graag zou ik weer in de autowereld verder willen gaan, maar ben bang dat ik na tien jaar afwezigheid niet meer over voldoende kennis beschik om de draad simpel weer op te pakken. Graag zou ik advies willen over hoe ik het beste een plan kan opzetten om toch weer aan auto's te kunnen sleutelen en op die manier toch iets meer te gaan verdienen.
Met vriendelijk groet,
Alex Kruit.

07-11-2022 Vraag van Alex

Beste Alex,
Ik kan mij in het advies dat hierboven gegeven terugvinden. Ga naar garagebedrijven en vraag of er mogelijkheden zijn om het vak weer op te pikken. En je zult moeten accepteren dat een bedrijf in je zal moeten investeren en daarom jou financieel initieel niet veel te bieden zal hebben.
Zorg wel dat je een hele goede motivatie kan geven waarom je weer in het vak terug wil keren. Slechte betaling en slechte arbeidsomstandigheden zullen als reden niet positief overkomen.
Succes
Marese Donkers
info@maresecoaching.nl

07-11-2022 Antwoord door Marese

Vond je dit antwoord nuttig?

Tja Alex, dat zal een zware klus zijn om weer terug te keren in de autobranche. Vooral omdat je al een vaste baan hebt en de inkomsten nodig hebt voor jouw gezin. Van belang is om te weten of het de passie is om aan auto's te sleutelen of de drive om meer geld te verdienen. Realiseer je dat een baan in de huidige tijd en in de toekomst een kostbaar bezit is. Jouw gewenste switch zal in de praktijk een situatie van relatieve zekerheid naar onzekerheid zijn. Misschien zit je in de situatie dat jouw werkgever je stimuleert om eens om je heen te kijken. Dat opent natuurlijk wel meer perspectief, vooral als hij mee wilt werken aan een proefplaatsing bij een garage bedrijf. Zeker omdat je al een bepaalde opleiding in die richting hebt gedaan. Maar nogmaals, bezint voor gij begint.
Overigens ken ik een aantal cliƫnten in het midden van het land (Utrecht-Zeist-Driebergen) , die zitten te springen om vakbekwame auto-monteurs. Succes! Roland Bruinier www.svservicecenter.nl

07-11-2022 Antwoord door Roland

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40