Vraag

Hulp nodig met het vinden van een baan

hallo ik ben 19 jaar en op dit moment werkloos
alles waar ik op solliciteer word ik niet aangenomen
ben ten einde raad.. wie zou mij kunnen helpen met het vinden vsn een baan.
uitzendburaeaus helpt ook niet veel die kunnen nuets voor mijn betekenen

ik heb geen uitkering.
de branches wie ik leuk vind zijn schoonmaak , zorg, horeca, kinderen, ouderen, verzorging.

heb mijn vbmo dilpoma behaalt basis gericht handel en adminstratie in de periode van 2006 tm 2009

ik weet het niet meer wat ik moet doen ben ten einde raad

07-11-2022 Vraag van christina

Beste Christina,

Je vraag lijkt erg op die van Natascha die ik net beantwoord heb. Vandaar dat ik mijn antwoord hieronder deels herhaal.

Ik kan me voorstellen dat je door deze gang van zaken ten einde raad bent, maar bij de pakken neer gaan zitten, gaat je zeker niet naar een andere baan helpen. Je bent jong en hebt zeker wat te bieden, maar dit is om diverse redenen kennelijk nog niet gelukt. Je VMBO diploma is gericht op handel en administratie en zit daarmee niet in de richting van zorg, horeca, kinderen, ouderen en verzorging. Punt is dat sollicitanten met een gericht diploma in deze sector voorgaan ten opzichte van jou. Wanneer je heel graag in deze sector wilt werken, is een omscholing of aanvullende opleiding misschien wel wenselijk. Ook zou je eens contact op kunnen nemen met schoonmaakbedrijven en thuiszorg-organisaties in jouw regio met de vraag of jij bij hen ervaring mag opdoen. Door het opbouwen van die ervaring maak je jezelf interessant voor de sector waarin jij wilt werken en laat je zien dat je super gemotiveerd bent. En wie weet willen ze je wel in dienst nemen. Zorg in ieder geval dat je duidelijk maakt qua motivatie dat dit de richting is waarin dolgraag wilt werken en straal dat uit. Ga netwerken, stel een onweerstaanbaar cv op en gebruik sociale media (LinkedIn, Twitter, Facebook) om pro-actief uit te zenden wat voor een baan je zoekt. Breng in ieder geval in kaart wat aan jouw kant nog verbeterd mag worden en ga daar vervolgens aan werken. Op deze site of op www.noloc.nl vind je gecertificeerde loopbaanprofessionals bij jou in de regio die je mogelijk, tegen betaling, gericht verder kunnen helpen. Check in ieder geval eens de uitzendbureaus waarom zij nu niets voor jou kunnen betekenen en wat zij jou adviseren om te doen. Die feedback brengt je misschien al op ideeën hoe je jouw positie op korte termijn kunt verbeteren.

Veel succes en hartelijke groet,

Marianne Elken
www.elkentalent.nl
info@elkentalent.nl

07-11-2022 Antwoord door Marianne

Vond je dit antwoord nuttig?

Kijk eens op onze website www.2explore.nl of bel voor meer info M 06 55 12 89 59
Ons kantoor is in Deventer, wij helpen je van het begin tot het eind en nemen je letterlijk mee tot het gewenst doel.

07-11-2022 Antwoord door Marion

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Christina,
Ik sta helemaal achter het advies van Marianne. Zorg dat je een goed verhaal hebt waarom je in een van de sectoren wil werken en vraag of je stage mag lopen. Wellicht zijn er in de (ouderen)zorg mogelijkheden voor een leerwerk traject bij een instelling bij jou in de buurt.
Als je het lastig vindt om jouw wensen goed te verwoorden en een goed CV te maken of te netwerken, kan een loopbaancoach je bij deze stappen helpen.
Succes!

Marese Donkers
www.maresecoaching.nl
info@maresecoaching.nl

07-11-2022 Antwoord door Marese

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste christina,

Waarom ben je niet meer aan het studeren, zou je dat nog wel willen, want op jou leeftijd heb je genoeg kansen, maar je moet wel iets aan opleiding doen of heb je geen flauw idee wat je zou willen.
Kijk even op onderstaande pagina, misschien is dit iets voor jou?
Wanneer loopbaanadvies
U wilt graag een opleiding volgen, maar u weet niet welke opleidingsrichting;
Als ervaren beroep opleiding adviseur, ga ik u interviewen en daaruit zal ik u een advies opleiding aanbieden;
Ook voor jongere studenten, een studie te moeten kiezen, kunnen bij mij terecht voor advies, over hen opleiding keuze, ook de de mogelijkheden BOL & BBL neem ik hierin mee;
Het is zo vervelend als je in de loop van de studie erachter komt, dat je iets anders wilt studeren en je bent dan al op weg en mis je een heel stuk van de studie die je echt graag had willen doen;
Uiteindelijk zal je sneller weten wat je wilt en een goed studie advies, bespaard tijd en geld;
Een ander voordeel is dat je jezelf ook goed kan presenteren bij je toekomstige werkgever, want jij hebt nu prima voor ogen wat jij voor die werkgever kan betekenen.
Hoe werkt het
U stuurt uw vraag naar mijn email adres: alievos@albican.nl
Daarna zal u een email van mij ontvangen met een formulier, die u aan mij ingevuld terug stuurt (dit formulier is gratis), daarna neem ik contact met u op om een afspraak met u te maken.

Wilt u meepraten, heeft u ideeën, kom een vind ik leuk geven op: http://www.facebook.com/levenscoach

07-11-2022 Antwoord door Alie

Vond je dit antwoord nuttig?

Hoi Christina

Hierbij nemen wij de vrijheid om ons aan je voor te stellen en willen daarbij graag aangeven wat wij voor je kunnen betekenen. Tjin Consultancy Group biedt begeleiding bij het solliciteren naar werk. Wij onderscheiden ons hierbij in het bieden van individuele begeleiding, middels persoonlijke trajecten geheel op maat gemaakt.

Wij zijn ervan overtuigd dat niemand lang werkloos hoeft te zijn. Om deze reden kiezen cliënten heel bewust voor Tjin Consultancy Group. Gemiddeld zijn onze cliënten 2 á 3 maanden bij ons in begeleiding alvorens zij een nieuwe baan vinden.

Ben je het ook zat om werkloos thuis te zitten? Heb je genoeg van alle afwijzingen op je sollicitaties? Of vraag je, je af hoe je daadwerkelijk de show kunt stelen tijdens een sollicitatie gesprek? Neem dan contact op met Tjin Consultancy Group zodat wij tijdens een vrijblijvend intakegesprek kunnen uitleggen wat wij voor je kunnen doen.

Afstand hoeft geen belemmering te zijn, want Tjin Consultancy Group verzorgt haar begeleiding ook via Skype.

Voor meer algemene informatie over Tjin Consultancy Group, verwijzen wij je door naar onze website: www.sollicitatiebegeleiders.nl

Is je interesse gewekt? Dan zouden wij je graag willen benaderen om een afspraak in te plannen. Wij zijn per mail te bereiken via info@tc-group.nl en telefonisch op 06-28137795.

Je nieuwe baan is in zicht!

Met vriendelijke groet,
Kim Tjin
Tjin Consultancy Group

07-11-2022 Antwoord door Kim

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40