Vraag

Hoe en waar kan ik een betere toekomst opbouwen?

Ik ben 32 jaar en gediagnositceerd met Asperger. (lichte mate, kan me goed inleven in anderen, maar kom soms iets anders over en ben minder stress-bestendig)
Ik heb altijd ondersteunenende beroepen in de zorg gedaan, maar zit nu al sinds juli vorig jaar in de ww.
Beroepen die voor mij geschikt waren zijn of eruit bezuinigd of ik mag er niet blijven, omdat er iets is op sociaal gebied, zoals niet bij een team passen.
Zelfs vrijwilligerswerk mocht ik om deze of vage redenen niet doen waar ik het heb geprobeerd.
Ik zou graag een manier willen vinden waarop ik weer hoop krijg op de toekomst en zicht op een betaalde baan.
Ik heb een HAVO diploma, maar geen beroepsdiploma's.
En een poging om stage plekken op administratief te vinden met opleiding erbij, lukte niet, omdat die plekken er niet waren.
Waar kan ik beginnen?
Ik heb al een jobcoach, maar extra advies kan geen kwaad en kan ik wel gebruiken.


07-11-2022 Vraag van Danielle

Beste Danielle,

Ik kan me voorstellen dat je extra advies wilt hebben, maar het lijkt mij dat jouw eigen jobcoach jou het beste kent. Met haar/hem zul je in kaart brengen wat jij het liefste doet, waar je goed in bent en wat je graag wilt bijdragen in het werkveld, met welke waarden en onder welke voorwaarden je dat wilt doen. We noemen dit ook wel de fase van het 'arbeidsmarktklaar' maken van cliƫnten. Aan de hand daarvan ga je met elkaar aan de slag om actief en gericht werk te vinden, de fase van 'jobmarketing', waarbij je vooral gebruik gaat maken van netwerken en sociale media. Of je nog aanvullende opleiding nodig hebt, zal eveneens aan de orde komen. Ik raad je in ieder geval aan om gefocust te blijven op wat je WEL kunt (benut bijvoorbeeld de voordelen van Asperger!) en je niet uit het veld te laten slaan door wat (nu nog) NIET gelukt is. Kijk dan liever naar wat je kunt verbeteren en pas dat dan vervolgens toe. Je blijft hoe dan ook de regisseur van je eigen loopbaan en werkinvulling en dat vraagt om jouw persoonlijk leiderschap.

Ik wens je veel succes en volharding toe!

Hartelijke groet,

Marianne Elken

NOLOC gecertificeerd
www.elkentalent.nl
info@elkentalent.nl

07-11-2022 Antwoord door Marianne

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Danielle,
In aanvulling op het advies van Marianne wil ik graag nog onderstrepen dat het elangrijk is je blik gericht te houden op wat je wel kunt en op wat je kunt verbeteren. Vrijwilligerswerk lukte niet,meld je, maar misschien zijn er toch nog meer en andere mogelijkheden om als vrijwilliger te kunnen werken en zo in ieder geval weer zinvol bezig te kunnen zijn. Je kunt ook zelf zoeken op internet naar ideeen en mogelijkheden (bijv. door een zoekopdracht Asperger enw erk) en de uitkomsten bespreken met jouw jobcoach.

Veel succes en energie om door te zetten gewenst,
Carla Huppelschoten
www.werkcollectiefeemvallei.nl

07-11-2022 Antwoord door Carla

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Danielle,

Wij hebben veel ervaring met jongeren en volwassenen met Asperger. Natuurlijk zoeken wij samen middels een loopbaanadvies op maat naar de meest passende baan/beroep en of studie voor jou!
Wij helpen je ook van A naar B te komen, dus tot het gewenste resultaat.
Neem voor meer informatie een kijkje op onze website www.2explore.nl onder Loopbaan & Werk.
Wij helpen je graag op een persoonlijke en betrokken wijze! Je mag ook vrijblijvend langskomen voor een kennismakingsgesprek.

Hartelijke groet,

Marion Eggink-Nijenhuis
W www.2explore.nl
E info@2explore.nl
M 06 55 12 89 59
Stromarkt 18
Deventer

07-11-2022 Antwoord door Marion

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40