Vraag

Kan ik op mijn 55 jaar nog de verpleging in?

Hallo,

Ben bijna 15 jaar concierge op basisscholen geweest en wil graag de verpleging of bejaardezorg in. Wat is de eerste stap. In bezit van BHV en HAVO- diploma.
Met vriendelijke groet.

07-11-2022 Vraag van Kees

Hallo Kees,

Ten eerste leuk om te lezen dat je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging en deze aan wilt gaan. In de zorg sector worden vele voorlichtingen gegeven en bestaan er ook leer werk trajecten. Mijn advies zou zijn om je eerst eens te verdiepen in de sector door naar open dagen te gaan. En daarnaast te kijken wie er in jouw omgeving werkzaam zijn als verpleger en of bejaardenverzorger en daar eens een gesprek mee aan te gaan. Laat ze eens vertellen hoe een werkweek eruit ziet om jou een goed beeld te geven van de functies.

Succes met je vervolg stappen.
Met vriendelijke groet,
Esther Smeenge

07-11-2022 Antwoord door Esther

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Kees,
In aanvulling op wat Esther hierboven al meldde kun je ook op de website www.werkinzorgenwelzijn.nl jouw regio opzoeken. Op d e regionale site staan de instellingen vermeld die in jouw regio gevestigd zijn, er is een vacaturebank, aanvullende informatie enz. Sommige regio’s geven zelf ook voorlichtingsbijeenkomsten over werken in de zorg. Bij een aantal regio's kun je ook zelf via email vragen stellen. , bijv. over de mogelijkheden voor een overstap.
Succes,
Carla Huppelschoten
Info@werkcollectiefeemvallei.nl
www.werkcollectiefeemvallei.nl

07-11-2022 Antwoord door Carla

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40