Vraag

Thuisstudie

Graag wil ik mijn CV uitbreiden om de kansen te vergroten op de arbeidsmarkt. Omdat ik mij graag meer wil richten op het gebied van Marketing en Communicatie zit ik te denken om een thuisstudie Grafische vormgeving te volgen. Op internet lees ik dat veel werkgevers een thuisstudie niet als erkend zien. Heeft iemand hier ervaring mee en wat is in dit geval aan te raden?

07-11-2022 Vraag van Willemijn

Beste Willemijn,

Wanneer een thuisstudie geaccrediteerd is voor het niveau waarvoor wordt opgeleid, is deze studie net zo goed als ieder andere 'reguliere' studie. Grafische vormgeving is echter nu net zo'n studie, waarbij het interessant is om juist met studiegenoten inspiratie uit te wisselen op regelmatige basis. Biedt deze thuisstudie dat ook? En informeer eens bij diverse bedrijven waar grafisch vormgevers werkzaam zijn, welke GV-opleiding zij aanhouden bij het aannemen van mensen en wat zij jou adviseren. Dit zal je de benodigde informatie geven.

Succes en hartelijke groet,

Marianne Elken (regio IJsselstein/Utrecht)
www.elkentalent.nl
info@elkentalent.nl

07-11-2022 Antwoord door Marianne

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Willemijn,
Voordat je begint aan een studie is het belangrijk om te weten of dit inderdaad je kansen op de arbeidsmarkt vergroot. Het is jammer als je na hard studeren erachter komt dat je kansen beperkt zijn.
Mijn advies is om eerst met mensen te praten die nu het werk doen wat jij graag zou willen doen en wat voor opleidingen daarvoor nodig zijn. Je krijgt op deze manier een reeel beeld van het type werk en bouw je tegelijkertijd een netwerk in de sector op, dat later weer van pas kan komen.
Mocht je willen weten hoe je met mensen in contact komt, neem dan even contact mij op voor een aantal tips en suggesties.
Succes,
Marese Donkers
www.maresecoaching.nl
info@maresecoaching.nl

07-11-2022 Antwoord door Marese

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Willemijn,
De erkenning van een opleiding door de NVVAO geeft aan of die opleiding geaccrediteerd is. Een dergelijke opleiding is dan gelijkwaardig aan de opleiding van ROC- en HBO-scholen.
Ik begeleid nu regelmatig menen die werkzaam in de brede grafimediabranche, een sector die het niet alleen door de economische crisis, maar ook door de digitalisering erg moeilijk heeft gekregen.
Grafische vormgeving is daarbij ook een taakgebied dat erg onder druk staat door beide ontwikkelingen. Het is dan ook belangrijk dat je vooraf je ook goed oriƫnteert op de arbeidsmarkt mogelijkheden die jij hebt met een opleiding grafische vormgeving. Dit is ook afhankelijk van de regio waar je woont en je individuele situatie (leeftijd, ervaring, e.d.)
Je wilt je meer richten op Marketing en Communicatie, besteed ook aandacht aan het verder kunnen concretiseren waar jouw voorkeur naar uitgaat. En ben je dan met een aanvullende opleiding grafische vormgeving genoeg onderscheidend op deze arbeidsmarkt?
Dat zijn vragen waar je ook met anderen werkzaam in dit vakgebied verder over in gesprek kunt gaan. Netwerken is heel belangrijk om ook in dit vakgebied (met of zonder een opleiding grafische vormgeving) aan de slag te kunnen komen.

Veel succes,

Carla Huppelschoten
Info@werkcollectiefeemvallei.nl
www.werkcollectiefeemvallei.nl

07-11-2022 Antwoord door Carla

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40