Vraag

Veranderen van loopbaan

Ik ben al meer als 25 jaar werkzaam als (hoofd) planner in diverse specialiteiten van het wegtransport. Vanwege omstandigheden / de crisis kom ik binnenkort zonder werk te zitten.
Ik kan mijn voldoening en plezier al langere tijd niet meer vinden in het wegtransport maar ben er ondertussen door solliciteren wel achter gekomen dat ik te duur en te oud (52) ben voor andere banen. Ik krijg zo langzamerhand het gevoel dat ik "gedoemd" ben om in deze bedrijfstak werkzaam te moeten blijven terwijl ik daar eigenlijk mijn buik van vol heb.
Welk advies kunt u mij geven?

07-11-2022 Vraag van K.P.

Goedenavond,

Het is lastig om aan de hand van jouw informatie je een passend antwoord te geven. Ik zou je willen adviseren een loopbaantraject te volgen bij een van de coaches van het Noloc. Tijdens zo'n traject kun je jouw kennis, ervaring en vaardigheden eens in een breder kader verkennen. Ook kun je onderzoeken van welke bedrijfstak jouw hart wel sneller gaat kloppen. Daarna zou je een concreet stappenplan kunnen opzetten om het werk dat je graag zou willen vervullen ook daadwerkelijk te verwerven.

Mocht je hierover eens nader van gedachten willen wisselen, dan ben je van harte welkom bij ReOrient Loopbaancoaching.

Met vriendelijke groeten,

Linda Bergstra
Tel 06-41096839
Www.reorient.nl

07-11-2022 Antwoord door Linda

Vond je dit antwoord nuttig?

Hallo,

Ik sluit me helemaal aan bij het advies van Linda.
Ga je eens oriƫnteren wie er wat aanbied op loopbaanbegeleiding.
En je hebt nog een hele loopbaan te gaan dus waarom dan niet gaan voor iets wat je echt graag zou willen en waar je talenten volop gebruikt worden.
Succes met je zoektocht.

Met vriendelijke groet,
Esther Smeenge
Bureau voor Creatieve Loopbaanbegeleiding

07-11-2022 Antwoord door Esther

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste planner,
Ga met een loopbaancoach aan de slag en ga kijken wat je allemaal met je vaardigheden kan doen. Waarschijnlijk zijn jouw planningscapaciteiten ook op andere vlakken inzetbaar, maar weet je op dit moment niet waar.
Veel succes
Marese Donkers-Dijken
www.maresecoaching.nl

07-11-2022 Antwoord door Marese

Vond je dit antwoord nuttig?

Hallo K.P.
Ook daar kan een loopadviseur jou in begeleiden. Het wordt inderdaad ervaren als eng en wat als. Dat is ook logisch. Baan verlies kan je zien als een rouwproces en dan doorloop je verschillende fases en daar hoort onzekerheid ook bij.

Vriendelijke groet,
Esther Smeenge

07-11-2022 Antwoord door Esther

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste K.P.,

Ik wil graag de uitspraken van mijn collega's onderstrepen. Wat kun je en wil je met jouw vardigheden en interesses? Wil je nog verder met planningswerkzaamheden? En als je weet hoe jij verder wilt in je loopbaan is het belangrijk de best passende acties uit te voeren. En dan zul je ook heel andere activiteiten gaan ondernemen dan op vacatures solliciteren.

Op de website www.noloc.nl kun je zoeken naar de loopbaanbegeleiders die in jouw regio wonen/werken en hiervoor te vragen zijn.

En dat je je onzeker voelt is ook logisch. Daar is niets mis mee, je zit nu in een situatie met veel vragen waar je nog geen antwoorden op hebt.

Veel succes,
Carla Huppelschoten
info@werkcollectiefeemvallei.nl
www.werkcollectiefeemvallei.nl

07-11-2022 Antwoord door Carla

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste KP,
Ik kan mij voorstellen dat je na afwijzingen aan jezelf begint te twijfelen, maar je moet wel bedenken dat nu vaak meer dan 100 en soms wel meer dan 600 reacties komen naar aanleiding van een vacature en er maar werk is voor 1 persoon. Dus de kans dat je de functie bij gelijke geschiktheid krijgt is dan kleiner dan 1 %, niet hoog.
In deze crisis tijd en met jouw leeftijd is het belangrijk om te netwerken en de baan te krijgen voordat hij geadverteerd wordt. Slechts 30 % van de vacatures worden geadverteerd en de meeste worden via via ingevuld. Als je geen ervaring hebt met netwerken, kun je voor hulp bij de (meeste) loopbaancoaches terecht.
Ga een keer vrijblijvend met een loopbaancoach praten, het eerste gesprek is bijna altijd gratis en je kunt dan voor je zelf bepalen wat hij/zij voor jou kan betekenen.
Vriendelijke groet,
Marese Donkers-Dijken

07-11-2022 Antwoord door Marese

Vond je dit antwoord nuttig?

Ik heb even uw naam niet gezien.
Soms is het even fijn als er even iemand naar je arbeidsverleden kijkt, misschien zijn er wel mogelijkheden, maar heb je die nog niet gezien, ook omdat je zo druk bent met allerlei zaken.

Ik ben loopbaan adviseur en eigenaar van Albican, ik zou je kunnen helpen. Bij mij werkt het als volgt: Je kijkt even op mijn website hierboven vermeld & gaat zelf even op zoek naar de hulp die jij nodig wenst en dan stuur jij je hulpvraag naar alievos@albican.nl en Ik stuur je dan een gratis formulier en door dit formulier alleen al, krijg je al wat meer inzicht in welke richting je op wilt, als je een afspraak wilt maken stuur je het formulier terug en neem ik contact met je op. Via skype is ook mogelijk.

Succes en misschien tot ziens
Alie Vos

07-11-2022 Antwoord door Alie

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste K.P.,

Elke dinsdagochtend hebben wij in Zwolle een vrijblijvend inloopspreekuur.
Ons adres: Willemskade 30, 8011 AD te Zwolle.
Je kan in een persoonljik gesprek alle vragen omtrent loopbaan, outplacement en re-integratie stellen.

Wij kunnen uit jouw tekst niet opmaken waar je woont maar wees welkom!

Vriendelijke groet,

Gineke Groeneveld
Jennix Talent Management
038 426 85 51

07-11-2022 Antwoord door Jennix

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40