Vraag

Hoe kom ik na 10 jaar weer aan de bak?

Te oud (48), te jong (geen 50+), te weinig recente relevante werkervaring (10 jaar een camping gehad in Frankrijk), etc. Voor een gewezen juridisch, bestuurlijk en strategisch (beleids)medewerker (overheid, s. 12) lijkt het onmogelijk in deze tijd aan een baan te komen. Bij de overheid zit alles op slot, het bedrijfsleven zoekt vooral anders. Moet ik een paar jaar wachten voordat ik weer aan de slag kan en wat doe ik dan in de tussentijd (bijv. scholing, maar ook zonder recht op uitkering) of zijn er nog andere mogelijkheden? Verras me met een origineel antwoord, als echte expert. In ieder geval niet de omkering van mijn vraag als antwoord graag.

07-11-2022 Vraag van Arno

Beste Arno,
Ik heb geenorigineel antwoord, maar wel wat vragen:
Kun jij mij in 5-10 regels uitleggen wat jij als persoon een werkgever te bieden hebt, waarbij ik niet denk aan vakinhoudelijk kennis?
Wel eens aan gedacht om je kennis als vrijwilliger in te zetten en deze verder uit te bouwen, inclusief je netwerk?
Zie je mogelijkheden om hier voor je zelf te beginnen, ook al is het maar pt?

Marese Donkers-Dijken
www.maresecoaching.nl
info@maresecoaching.nl

07-11-2022 Antwoord door Marese

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Arno,
Het is geen goed idee om een paar jaar te wachten tot dat je weer aan de slag kan en met wat dan? Over een paar jaar ben je ook weer een paar jaar ouder en ik schat in dat over een paar jaar de beeldvorming over “de oudere werknemer” nog niet wezenlijk veranderd zal zijn.
Het is dus het meest logisch om vanaf stappen te zetten waar je ook over een paar jaar nog profijt van hebt. En dan zijn er toch een aantal startvragen/aandachtspunten voor jezelf. Belangrijk is je kennis, ervaring en vaardigheden eens in een breder kader verkennen:
Wat kun je? ( uitgebreid in kaart brengen van kennis, vaardigheden, kwaliteiten) . Wat is kenmerkend voor jou, feedback van jouw omgeving (wat zien zij als jouw sterke kanten, welke tips en adviezen geven zij jou m.b.t. je loopbaanvervolg), werken aan het opbouwen van contacten enz.
Dit is meer omvattend proces dan zo even kort beschreven kan worden. Hulp van onpartijdige person kan zeer verhelderend werken.
Op de website www.noloc.nl kun je zoeken naar de loopbaanbegeleiders die in jouw regio wonen/werken en hiervoor te vragen zijn.
Veel succes,
Carla Huppelschoten
info@werkcollectiefeemvallei.nl
www.werkcollectiefeemvallei.nl

07-11-2022 Antwoord door Carla

Vond je dit antwoord nuttig?

Een camping in Nederland?
Lonneke Pannekoek
Coach@home

07-11-2022 Antwoord door Lonneke

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40