Vraag

Mogelijkheden met ped. niveau 3 diploma

Helaas ben ik door de bezuinigingen vanaf 3 september zonder baan komen te zitten.
.Ik ben kostwinnaar in mijn gezin en wil snel weer aan het werk.
Maar wat kan ik nou nog meer met mijn diploma doen of in verder groeien, want de branche waar ik in zat(kinderopvang) is momenteel geen optie vanwege de bezuinigingen.

Ik zou jullie heel dankbaar zijn met alles wat jullie kunnen bedenken(heb wel rugklachten dus zwaar fysiek werk zoals verpleegkundige is geen optie verder vindt ik alles goed

07-11-2022 Vraag van Angelique

Beste Angelique,

Wat balen voor jou. De bezuinigingen in de branche verbazen mij natuurlijk niet.
Je hebt wel een mooie basis om daar eventueel verder op voort te borduren.
De spw3 kant heeft een aantal aanknopingspunten, dat weet je, maar dat gaat vermoedelijk nooit zonder een extra 'bijscholing' of gerichte kwalitatieve scholing.
De basis aanknopingspunten zijn: Sociaal-pedagogisch Werker Werkvelden

Kinderopvang
Gehandicaptenzorg
Basisonderwijs

Een stappenplan zou kunnen zijn dat je probeert instellingen te benaderen waar je met je startkwalificatie niveau 3 terecht kunt. Ik snap je zorgen omtrent je inkomen. Andere keuze die je zou kunnen maken is direct op niveau 3 te zoeken, maar dan zit je met bijvoorbeeld gehandicaptenzorg wel met fysieke componenten. Wél zou je kunnen kijken naar het werkveld van woonbegeleider of ambulant begeleider, daar is behoefte aan. Dat zal ook wél weer met de financiële kaders te maken hebben.

Als werken met mensen, kinderen je passie heeft is het moeilijk om geheel wat anders te zoeken, wat direct tot werk leidt, maar een goede sterke presentatie van jezelf, binnen of buiten je branche / of bij bekenden in de branche, dat levert dikwijls wel goede treffers op. Je kan zelfs onderzoeken of andere vakgebieden wellicht meer raakvlakken heeft tot je affiniteiten.

Schroom niet om in gesprek te gaan met een loopbaanadviseur/

Succes met de zoektocht.

Roy Derksen
Aspect Organisatie & Advies

07-11-2022 Antwoord door Roy

Vond je dit antwoord nuttig?

Hallo Angelique,
In aanvulling op de uitgebreide toelichting van Roy nog de volgende informatie:

Op www.youchooz.nl kun je o.a. ook jouw opleiding als zoekopdracht geven en dan is ook te yien wat de vervolgmogelijkheden zijn met een dergelijke opleiding. Ook kun je op de website makkelijk zoeken naar andere beroepen en opleidingen in zorg, welzijn en sport.

Veel succes,

Carla Huppelschoten
Info@werkcollectiefeemvallei.nl
www.werkcollectiefeemvallei.nl

07-11-2022 Antwoord door Carla

Vond je dit antwoord nuttig?

In de welzijn is het helaas bijna niet mogelijk om werk te vinden. Zoek het bijvoorbeeld in de zorg. Ik weet dat er instellingen zijn die vragen naar een PW diploma of niveau 3 om te werken als begeleider/mmz. Andersom hoor ik ook regelmatig dat er Verzorgenden overstappen naar de kinderopvang, en dat dat wel kan met het diploma VZ3

07-11-2022 Antwoord door Medi-Step

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40