Vraag

Geen ervaring,wel super gemotiveerd. geen baan kunnen vinden. wat nu

Ik ben 29 en werkzaam als ventilatiemonteur. De zaak is zo goed als failliet dus ging ik mijn jeugddroom achterna. Chauffeur.... Een maat van mij die ik al jaren ken,rijdt sinds zijn 18e en ben weken meegeweest in de vakanties. Bijrijderservaring heb ik dus wel. Ik behaalde binnen 3 maanden alle benidigde papieren en rijbewijzen. Die ook uit eigen zak betaald zijn. Ik ben gisteren ook vader geworden van een prachtige zoon. Ook heb ik een eigen woning. Ik zou heel graag buitenland rijden met de weekenden thuis. Ik heb elk bedrijf in nl wel gehad zo'n beetje maar ik mis de ervaring. Ik ben maar 1 kans nodig.... heeft u tips of advies? Ik heb nu erg het gevoel dat ik 8000 euro heb weggegooid terwijl ik nu een gezinnetje heb die volledig achter mijn keuze staan. We zijn toch goeie chauffeurs nodig? Hier zit er 1... geef hem een kans....

Groeten peter

07-11-2022 Vraag van peter

Beste Peter,

Allereerst gefeliciteerd met de geboorte van je zoon.
Het is frustrerend als iets dat je graag wilt, niet lukt omdat je wel de papieren, maar niet de ervaring hebt.
De eerste stap is dus ervaring op te kunnen doen. Daarbij is belangrijk hoe lang geleden jij je vrachtrijbewijs gehaald heb. Als dit niet recent is, dan kun je bijv. overwegen om toch nog een aantal rijlessen te nemen en check ook of je ook alle benodigde certificaten hebt. Hierin is e.e.a. gewijzigd de afgelopen jaren. De kosten, evenals de kosten voor het behalen van je rijbewijs C (misschien heb je ook E) kun je eventueel nog bij de aangifte belasting opvoeren als scholingskosten, ook afhankelijk van hoe lang geleden je dit rijbewijs gehaald hebt)
Je kunt met transportbedrijven contact zoeken en de mogelijkheid bespreken om (onbetaald) ervaring op te bouwen. Dit gaat vaak het makkelijkst als je al contact hebt bij bedrijven. Mocht je op heel korte termijn ontslagen worden, dan kun je in overleg met het UWV met behoud van uitkering wellicht ook “meerijden”bij bedrijven om je ervaring bij te spijkeren. Na 3 maanden WW is er de mogelijkheid van een proefplaatsing (2 maanden met behoud van uitkering werken op voorwaarde dat het bedrijf je daarna minimaal een contract aanbiedt voor 6 maanden).
Meer informatie zoeken en telefonische navraag is verstandig.
http://www.vtl.nl/
http://www.mobiliteitscentrumtransport.nl/vacatures.php?view=list
een groot bemiddelings- en detacheringsbureau is bijv. Consolid http://www.consolid.nl.

Succes,
Carla Huppelschoten
info@werkcollectiefeemvallei.nl
www.werkcollectiefeemvallei.nl

07-11-2022 Antwoord door Carla

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40