Vraag

Welke studie kan ik het beste volgen?

Beste,

na ca. 6 jaar te hebben gewerkt op een financiële afdeling ben ik (inmiddels ook alweer 5 jaar geleden) geswitcht naar een ondersteunende functie als commercieel/directie secretaresse. dit bevalt mij heel goed en ik wil hier dan ook graag in groeien. Ik ambieer een carrière als office manager, maar wil flexibel blijven op de arbeidsmarkt en zodoende ook (personeels)administraties op kunnen pakken bij kleine bedrijven of juridische ondersteuning kunnen geven als het gaat om contracthantering etc.. Kortom: ik voel mij als een vis in het water als ik van alles binnen een bedrijf kan opvangen en gewaardeerde ondersteuning kan bieden op gebieden waar het er echt toe doet... dus geen receptioniste/telefoniste of als een zombie constant mutaties invoeren, al draai ik er mijn hand niet voor om als zoiets tijdelijk moet worden opgevangen. Om de kans te vergroten dit te kunnen bereiken wil ik een studie volgen, meerdere desnoods, maar er wordt zo ontzettend veel aangeboden dat ik door de bomen het bos niet meer zie. Daarom dan ook mijn vraag: "Welke studie kan ik het beste volgen?"

Bedankt voor uw aandacht en ik ben erg benieuwd naar uw reactie!

07-11-2022 Vraag van Daan

Beste Daan,

Wat goed dat je m.b.v. opleiding wilt blijven investeren in jouw loopbaan.
Belangrijk is voor jezelf de vraag op welk niveau je de opleiding(en) wilt en kunt doen: HBO of MBO niveau. Starten op MBO-niveau en een vervolgopleiding op HBO-niveau is ook mogelijk.
Ik begrijp ook uit wat je beschrijft dat je de opleiding naast je werk wilt doen. Dat betekent dat je al snel terecht komt bij commerciële aanbieders als Schoevers , Scheidegger, NTI, NCOI e.d. Veel opleidingen kennen een modulaire opbouw, of bieden (meerdere) specialisatie mogelijkheden. In die specialisatie zou je mogelijk dus ook onderdelen als personeelsadministratie e.d. kunnen kiezen. De mogeljkheden hiertoe verschillen wel per aanbieder.
Ieder opleidingsinstituut beidt ook de mogelijkheid om advies te vragen. Dat adviseer ik je om dan ook te doen. Dan krijg je een goed overzicht van de verschillende mogelijkheden.

Op http://www.springest.nl/secretarieel-administratief/office-management kun je een aantal aanbieders van opleidingen officemanagement vergelijken en op http://www.springest.nl/secretarieel-administratief kun je nog breder zoeken en ook jouw vragen stellen..

Heel veel succes met het uitstippelen van jouw opleidingsroute,

Carla Huppelschoten
info@werkcollectiefeemvallei.nl
www.werkcollectiefeemvallei.nl

07-11-2022 Antwoord door Carla

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Daan,

Uit je toelichting maak ik op dat je momenteel alweer vijf jaar werkzaam bent als commercieel/directiesecretaresse bij je huidige werkgever. Heb je de afdeling P&O al eens gevraagd wat zij je kunnen aanbieden aan opleidingen. Grote kans dat zij je al heel gericht kunnen aangeven wat met jouw ambities een goed passend vervolg is. Mocht dat niet het geval zijn, kijk dan ook eens op LinkedIn (ik zag dat je daarop al met een profiel staat) met de zoekopdracht 'office-manager' welke opleidingen gebruikelijk en gewild zijn in het bedrijfsleven.

Veel succes met je keuze en hartelijke groet,

Marianne Elken
www.elkentalent.nl

07-11-2022 Antwoord door Marianne

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40