Vraag

Ik wil een opleiding tot mediator gaan doen, maar heb geen juridische achtergrond. Is dat essentieel? Ik heb communicatiewetenscap gestudeerd en ruim 12 jaar ervaring met interviewen en gesprekken lei

Ik ben goed in het leiden van groepsgesprekken waarin ikzelf neutraal ben (rondetafelgesprekken met klanten van klanten), en kan beweegredenen van mensen blootleggen (ruime ervaring in kwalitatief onderzoek). Ik denk dat dat relevante ervaring is en denk ook dat ik als persoon geschikt zou zijn voor het vak van mediator. Een jurische achtergrond heb ik echter niet. Hoe belangrijk is dat?
Ik ben nu zelfstandig marktonderzoeker, gespreksleider en communicateadviseur, maar wil een andere kant op (minder marketing).
Bij voorbaat grote dank!

07-11-2022 Vraag van Judith

Dag Judith, zoals Mirjam schrijft is een juridische achtergrond niet vereist. De mediattion opleiding voor ziet wel in de grondbeginselen, omdat je bij mediations wel te maken kunt krijgen met jurische aspecten, denk bijvoorbeeld aan de mediationovereenkomst en de afspraken die je in een overeenkomst vast legt, of laat vastleggen. Zelf vind ik het prettig om enige kennis van het arbeidsrecht te hebben, daarmee kan ik soms sneller de context begrijpen van wergever en werknemer. Je mag me gerust bellen voor nadere informatie.
Hartelijke groet,
Ben Mijnheer.

07-11-2022 Antwoord door Ben

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Judith,

Ik wil je adviseren contact te zoeken met http://www.nmi-mediation.nl
Zij weten precies of dit gezien je ervaring een realistische stap zou kunnen zijn.
NMI is ook dé organisatie waar een register van geaccrediteerde mediators wordt bijgehouden. Je krijgt te maken met Mediation Wetgeving dus in dat kader kan ik mij voorstellen dat een juridische bagage/ kennis een pré heeft.

Succes met je oriëntatie.

Roy Derksen
Aspect Organisatie & Advies

07-11-2022 Antwoord door Roy

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40