Vraag

Kan ik instromen in dit werkveld (zie toelichting)

Ik start per februari as. met een deeltijd Hbo studie Psychosociale Hulpverlening (4 jr).
Dit is een redelijke carrière switch. De afgelopen 10 jr. heb ik gewerkt als verkoopadviseur gedenkstenen.
Op speciaal verzoek van o.a. uitvaartorganisaties heb ik zeer veel gesprekken gevoerd in niet gangbare en intensieve situaties aan huis. Te denken valt aan gezinssituaties met een overleden kind of waar één van de ouder terminaal was. Kortom ik heb een grote dosis gesprekservaring.
Bestaat er een mogelijkheid om nu al in het (psychosociale)werkveld aan de slag te komen, of kan dit pas na 2-3 jaar? Zoja wat is een goede route om te lopen?

07-11-2022 Vraag van Johan

Ha Johan,

bij je studie zul je ook een aantal maal stage moeten lopen - als het je lukt om relevant (betaald) werk te hebben, dan kun je dat doen in plaats van je stage. Over het algemeen zul je zelf naar deze baan moeten zoeken. Als je opleidingsinstituut nog niet vaststaat en je meerdere opties hebt, zou je dit mee kunnen nemen in je gesprekken met het opleidingsinstituut, om te kijken of ze hulp kunnen bieden. Zoek bijv. naar functies waar je te maken hebt met terminale patienten. Een handige tool om attent gemaakt te worden op vacatures is www.twilert.com. Daar kun je keywords aangeven, en dan krijg je elke dag een email met resultaten. Verder is netwerken een mogelijkheid om op het spoor te komen van nieuwe vacatures, voordat deze gepubliceerd zijn.

Veel succes,
Clarie van de Langenberg

07-11-2022 Antwoord door Clarie

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40