Vraag

Hoe kom ik erachter wat de mogelijkheden zijn voor ander werk of omscholing voor iemand van middelare leeftijd, en waar ook werkelijk behoefte aan is?

Binnenkort word ik 50 en ik zou na 30 jaar werken (eerst 10 jaar grafisch werk, daarna al zo'n 20 jaar administratief) wel eens willen weten of er echt geen andere mogelijkheden voor mij zijn. Tenslotte moet ik nog 17 jaar werken.
Ik ben sterk in taal (vooral Engels en Nederlands) en zou best iets willen doen op het gebied van lesgeven. Maar hoe kom ik erachter waar in de markt behoefte aan is? En ik ga op mijn leeftijd natuurlijk ook geen lerarenopleiding volgens, om op m'n 54e voor het eerst voor de klas te gaan staan... Volwassenenonderwijs lijkt mij realistischer.
Maar waar is behoefte aan? NT2-docent lijkt mij geweldig, maar ik heb wel gehoord dat die allemaal wegbezuinigd zijn en zelf ook aan het omscholen zijn......

07-11-2022 Vraag van Inge

Beste Inge,

Jouw verhaal lezend zou je een beroepskeuzetest kunnen doen. Wij bieden die aan met daaraan gekoppeld een vacaturesite, zodat je ook kunt zien hoeveel vacatures er bij een beroep zijn.

Vriendelijke groet,

Gineke Groeneveld
Jennix Talent Management
www.jennix.nl
038 426 8551
info@jennix.nl

07-11-2022 Antwoord door Jennix

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Inge,

Net als de vorige professionals is het goed om aan te geven dat een eerste adviesgesprek altijd gratis is. Je moet vooral je bagage gebruiken en de wil hebben om ergens weer opnieuw voor te gaan. Die passie, dat inzicht, mogelijk omkleed met een aantal test tools, levert altijd nieuwe informatie op. Dan kun je een overwogen plan van aanpak maken. Zelf of samen met een loopbaanprofessional. Het gaat om het profileren, praktische wegen vinden, nog meer dan omscholen. Als uit informatie van werkgevers, instellingen en onderzoek in branches wel blijkt dat er wat gedaan moet worden aan kennisverwerving, kun je dat op dat moment overwegen. Tenslotte is de markt, de werkgever die uiteindelijk maat stelt bij de 'kwalificatie-eisen'.

Succes met het uitwerken van de stappen.
Je bent van harte welkom.

Met vriendelijke groet,

Roy Derksen
Aspect Organisatie & Advies
info@aspect-organisatieenadvies.nl
0614420322

07-11-2022 Antwoord door Roy

Vond je dit antwoord nuttig?

Hallo Inge,

Zo te lezen ben je toe aan een nieuwe uitdaging voor de komende 17 jaar. Ook lees ik dat je dan wel iets wilt gaan doen wat echt bij je past. Iets waar je jouw kwaliteiten in kwijt kunt. Het is wellicht goed om te inventariseren wat je al gedaan hebt met je kwaliteiten en dan kijken hoe je die in een baan kunt benutten. Om een gedegen plan van aanpak op te stellen is het wellicht fijn om daarin wat ondersteuning te krijgen van een loopbaanadviseur. En als je ontdekt hebt waar je voor wilt gaan waar je ogen van gaan stralen komt die baan ook wel op je pad.
Mocht je meer informatie willen hebben over mijn methodiek kijk dan eens op www.levenenjeloopbaan,nl Ik bied ook gratis workshops aan om kennis te maken met wat een loopbaantraject voor jou kan betekenen.

Succes.
Met vriendelijke groet,
Esther Smeenge
info@levenenjeloopbaan.nl
Bureau voor Creatieve Loopbaanbegeleiding

07-11-2022 Antwoord door Esther

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40