Vraag

In welke richting zoek ik een nieuwe baan?

Ben 44, heb in de administratie en in het callcenter wezen gewerkt, en heb met man jaar in de leerindustrie in Duitsland gewerkt. Ik heb erg veel moeite met het bepalen hoe en waar ik het beste werk kan zoeken omdat ik niet meer als de eerste de beste ieder baantje wil aanpakken (zolang dat van het UWV nog niet hoeft.) Kan ik op mijn leeftijd nog werk vinden of ben ik al afgeschreven? Hoe kom ik erachter wat nu het beste bij mij past?

07-11-2022 Vraag van Yvonne

Yvonne,

Afgeschreven? Hoe kom je daar nu bij.
Je kunt vandaag nog ons test doen, welke is up te loaden vanaf de website.
Deze test geeft een beeld van de affiniteiten, mogelijke passende beroepen. Daarna kun je dan een plan van aanpak voor jezelf uitstippelen, om efficiënt de stap naar werk te vinden.

Succes met je missie.

Roy Derksen
Aspect Organisatie & Advies
0614420322
www.aspect-organisatieenadvies.nl

07-11-2022 Antwoord door Roy

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Yvonne,

Ondanks de realistische observatie dat het geen makkelijke tijden zijn voor werkzoekenden, dus ook voor werkzoekenden van 40+. Vind ik de gedachte dat je afgeschreven bent erg fatalistisch. De gedacht dat je afgeschreven bent gaat je niet helpen bij je zoektocht naar een passende baan voor jou. Ik ken 50plussers die in 6 jaar tijd drie maal van baan veranderd zijn zonder maar 1 dag werkeloos geweest te zijn. Maar ik ken ook mensen eind twintig die de grootste moeite hebben om aan de bak te komen.
Ik kan je de volgende drie stappen aanraden om uit te zoeken bij wat voor werk jij je prettig voelt.

1. Vind uit waar jouw talenten liggen.
2. Bepaal met welke talenten je iets wilt doen.
3. Bedenk wat voor soort baan jou het meest ligt.

Natuurlijk is het belangrijk om je baan op inhoudelijk niveau leuk te vinden. Maar het is net zo cruciaal om aan de praktijk te denken. Ben jij een "negen tot vijf" type? Werk je graag op een kantoor of ben je lieve de hele dag op pad? Het maken van dergelijke afwegingen is essentieel als je serieus overweegt om van baan te wisselen. Immers, jouw ideale baan moet ook qua werkvorm bij je passen.

Wil je meer weten hoe je de bovenstaande stappen kun nemen lees dan mijn blog over het vinden van je droombaan.

Succes,

Johan

07-11-2022 Antwoord door Johan

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Yvonne,

natuurlijk ben je nog niet afgeschreven. Maar met de huidige arbeidsmarkt kost het wel meer inspanning om weer een goede, bij jou passende baan te vinden.
Ik adviseer je om contact op te nemen met een goede loopbaancoach, die je na een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek een voorstel kan doen om je verder te helpen.

Veel succes,

Mieke Vogelpoel
MV-Coaching
info@mv-coaching.nl
06-22058224

07-11-2022 Antwoord door Mieke

Vond je dit antwoord nuttig?

Ha Yvonne,

zoals mijn collega's hiervoor al aangaven, zijn er altijd nog mogelijkheden en kost het alleen meer tijd en creativiteit om een passende baan te vinden. Naast het helpen bij passend werk, kan een loopbaan dienstverlener je ook helpen met het nodige zelfvertrouwen om te solliciteren. Verdiep je daarnaast ook eens in netwerken - daarbij ga je actief op pad wat je meer zelfvertrouwen, contacten en kansen zal geven.

Veel succes,
Clarie van de Langenberg

07-11-2022 Antwoord door Clarie

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Yvonne,

Hoe kom je er achter wat het beste bij je past?
Zet de volgende stappen:
Stap 1:
Neem de tijd om antwoord te formuleren op de volgende vragen:
- wat kan ik goed? (vaardigheden, kwaliteiten, competenties, talenten)
- waar krijg ik energie van? Wat doe ik dan?
- wat spreekt me aan (als ik TV kijk, de krant lees, overdag bezig ben, ...)
- wat vind ik belangrijk in werk (omgeving, mensen, arbeidsomstandigheden, arbeidsvoorwaarden).

Stap 2:
- maak een samenvatting van de antwoorden. Onderzoek (met iemand) hoe je dit kunt vertalen naar passende functies.

Stap 3:
Onderzoek de arbeidsmarkt op de mogelijkheden die er zijn met die functies.....

Als je dit lastig vind om zelfstandig te doen, zoek dan een loopbaancoach die je helpt op www.noloc.nl
Veel succes ermee,

vriendelijke groet
Ineke van den Berg
loopbaancoach

07-11-2022 Antwoord door Ineke

Vond je dit antwoord nuttig?

Je kan van mij een gratis formulier opvragen, zodat je zelf een kan kijken en ideeën op kan schrijven en om meer inzicht te krijgen in jou situatie, waarmee je later gericht een vraag kan stellen. Ik kan je ook loopbaan of opleiding advies geven. Kijk voor de email gegevens even op mijn website.

Groetjes,
Alie Vos

07-11-2022 Antwoord door Alie

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Yvonne,
Je zult zelf aan de slag moeten om helder te krijgen wat je wil en wat je een werkgever te bieden hebt. Dat kan dvm diverse testen of samen met een loopbaancoach. Als je weet wat je zoekt kun je actief op zoek gaan naar die baan en alhoewel de situatie op de arbeidsmarkt moeilijk is, is dit absoluut niet onmogelijk.
Ik zou je adviseren om gericht te gaan netwerken zodat jij al in zicht bent voordat een vacature op internet geplaatst is. Ik zou je adviseren om een loopbaancoach in de arm te nemen om je bij deze stappen te ondersteunen.
Veel succes,
Marese Donkers-Dijken
info@maresecoaching.nl

07-11-2022 Antwoord door Marese

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Yvonne,

Je komt er het beste achter wat bij je past door onderzoek te gaan doen naar wie je bent, wat je kwaliteiten zijn en waar je energie van krijgt. Zie ook de vorige reacties. Belangrijk daarbij is ook om vooral ook te werken aan jou zelfbeeld want dit speelt een cruciale rol bij het vinden van een leuke en passende baan. Wat je van jezelf denkt, zul je ook naar anderen uitstralen. Als je instelling is dat het gaat lukken zal je dit ook gaan uitstralen en worden je kansen groter.

eCoach4u biedt jou een online traject waardoor je op momenten dat jij wilt aan de slag bent met jouw coach en zal je het traject sneller doorlopen omdat je vaker contact met elkaar hebt (per mail). Als je wilt kunnen we eerst een live (in het midden van het land) of via skype kennismakingsgesprek in plannen, uiteraard vrijblijvend.

Ik hoor graag je reactie,
Vr. groet
Sonja Mars
s.mars@ecoach4u.nl

07-11-2022 Antwoord door Sonja

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40