Vraag

Ben nu medewerker welzijn bij dementerende ouderen . wil meer gaan coachen/leidinggeven.

Wat is een goede opleiding om meer te gaan coachen binnen het werk.

07-11-2022 Vraag van Tj

Dag Tj,

Wil je dat wél binnen de sector gaan doen of in een andere setting?
Coachen en leidinggeven behelzen twee kwaliteiten, vaardigheden die best in relatie in elkaar kunnen staan, maar praktisch wel verschillen. Wat heb je precies voor ogen. Je zou kunnen denken aan het bekijken van je affiniteiten, je zou daaruit kunnen lezen dat je een sterke affiniteit hebt met coaching of leidinggeven. Uiteraard kan het ook zijn dat beide daar naar voren komen.
Neem even contact op als je wat meer informatie wenst.

Succes met de komende stappen.

Aspect Organisatie & Advies

servicebureau@aspect-organisatieenadvies.nl

07-11-2022 Antwoord door Roy

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Tj,

Aangezien er zoveel coachingsopleidingen zijn, raad Ik je aan om eens bij collega's in het werkveld van ggz na te vragen welke coachopleidingen goed bekend staan en wenselijk zijn om te volgen. Een opleiding die graag gezien wordt op je c.v. maakt je baankans namelijk een stuk groter. Ook afdelingen P&O in de ggz zijn vaak bekend met welke coachopleidingen gewenst zijn op dit terrein.

Succes en hartelijke groet,

Marianne Elken

07-11-2022 Antwoord door Marianne

Vond je dit antwoord nuttig?

Er bestaat volgens mij geen opleiding coaching. Daarnaast zal de manager van tegenwoordig ook een stuk coaching in haar pakket hebben. Ik weet niet hoe u situatie is, dat maakt het moeilijk advies geven. Als medewerker Welzijn bent u waarschijnlijk actief op niveau 2? daarmee kunt u nog geen leidinggevende opleiding gaan doen. Op niveau 3 (VZ) kun je bijvoorbeeld als EVV-er aan de slag, dan heb je al meer coördinerende taken. Uit ervaring weet ik veel managers dit als minimale vooropleiding hebben voordat zij de stap zetten om te gaan managen. Met niveau 4 kunt u bijvoorbeeld instromen op het HBO waar u zorgmanagement kan doen. U kunt ook in u vrije tijd een middle-management opleiding volgen.

Succes

07-11-2022 Antwoord door Medi-Step

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40